Ανεπιθύμητος ο Γερμανός πρέσβης στη Βενεζουέλα -Η κυβέρνηση Μαδούρο του έδωσε διορία 48 ωρών να φύγει - iefimerida.gr

Ανεπιθύμητος ο Γερμανός πρέσβης στη Βενεζουέλα -Η κυβέρνηση Μαδούρο του έδωσε διορία 48 ωρών να φύγει

Ο Νικολάς Μαδούρο/ Φωτογραφία: AP- Boris Vergara
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η κυβέρνηση της Βενεζουέλας χαρακτήρισε persona non grata τον πρέσβη της Γερμανίας στη χώρα και του έδωσε διορία 48 ωρών για να φύγει.

Είναι ο πρώτος Ευρωπαίος διπλωμάτης που χαρακτηρίζει ανεπιθύμητο το καθεστώς Μαδούρο, μετά την κλιμάκωση της έντασης στη Βενεζουέλα.

Το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας, σε ανακοίνωσή του, κατηγορεί τον Ντάνιελ Μάρτιν Κρίενερ για «επαναλαμβανόμενες παρεμβάσεις στις εσωτερικές υποθέσεις της Βενεζουέλας, κάτι που είναι σε ξεκάθαρη αντίθεση με τους κανόνες των διπλωματικών σχέσεων».

«Είναι απαράδεκτο ένας ξένος διπλωμάτης να ασκεί στο έδαφός της ρόλο πολιτικού ηγέτη, σε σαφή ευθυγράμμιση με την ατζέντα συνωμοσίας των εξτρεμιστικών δυνάμεων της αντιπολίτευσης της Βενεζουέλας», επισημαίνει η ανακοίνωση.

«Η Βενεζουέλα είναι ελεύθερη και ανεξάρτητη και δεν θα γίνουν δεκτές οι πράξεις των διπλωματικών αντιπροσώπων που αποτελούν παρεμβάσεις σε ζητήματα που αφορούν αποκλειστικά τον λαό και τις αρχές. Κατά συνέπεια, ο κ. Κρίενερ έχει 48 ώρες να εγκαταλείψει τη Βενεζουέλα», αναφέρει ακόμη η ανακοίνωση.

Το υπουργείο Εξωτερικών διατυπώνει την πρόθεση της κυβέρνησης Μαδούρο να διατηρήσει μια σχέση συνεργασίας και σεβασμού με όλες τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, αλλά τονίζει ότι για να γίνει αυτό «θα πρέπει να υιοθετήσουν μια συμπεριφορά εποικοδομητικής ισορροπίας», που «δεν θα ενθαρρύνει το πραξικόπημα και πράξεις βίας» και θα διευκολύνει την εξεύρεση μιας ειρηνικής λύσης και τον διάλογο ανάμεσα σε πολιτικούς παράγοντες της Βενεζουέλας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ