Παρίσι: Ο πιο διάσημος δρόμος έχει μετατραπεί σε εφιάλτη για τους κατοίκους -Λόγω... Instagram - iefimerida.gr

Παρίσι: Ο πιο διάσημος δρόμος έχει μετατραπεί σε εφιάλτη για τους κατοίκους -Λόγω... Instagram

Η περίφημη Rue Crémieux στο Παρίσι (Φωτο: Christophe Ena/AP)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πόλο έλξης για τους χρήστες του Instagram αποτελεί η διάσημη οδός Crémieux του Παρισιού, με τα πολύχρωμα σπίτια, τα ανθοστολισμένα παράθυρα και τα λιθόστρωτα δρομάκια.

Instagrammers απ’ όλο τον κόσμο την επισκέπτονται για να βγάλουν φωτογραφίες με το πανέμορφο τοπίο και στη συνέχεια να τις ανεβάσουν στους λογαριασμούς τους, με σκοπό να αποσπάσουν like και θετικά σχόλια.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Le sujet invisible ? #streetphotography #poetry #paris

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Club Crémieux (@clubcremieux) στις

Το γραφικό δρομάκι κοντά στη Βαστίλη, έχει γίνει ένα από τα πιο διάσημα σημεία για να ποζάρει κανείς, ενώ στο Instagram υπάρχει το hashtag #ruecremieux το οποίο αν πατήσει κανείς, θα δει πάνω από 31.000 φωτογραφίες από την περιοχή.

Μπορεί η συγκεκριμένη οδός να αποτελεί τον παράδεισο των Instagrammers, ωστόσο για τους κατοίκους που μένουν σε αυτήν, έχει μετατραπεί σε κόλαση. Εκτός από τους περιβόητους Influencers, τον δρόμο κατακλύζουν ράπερ, λάτρεις της γιόγκα, και fashion bloggers, που εμποδίζουν στην κυριολεξία τις πόρτες των σπιτιών τους!

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Les parents de Cassandra avaient depuis longtemps abandonné l’idée de lui expliquer comment fonctionnait une sonnette. #ruecremieux #clubcremieux

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Club Crémieux (@clubcremieux) στις

Η κατάσταση για τους κατοίκους έχει φτάσει στο απροχώρητο. Έχουν εκνευριστεί τόσο πολύ με το «κύμα» των ιδιαίτερων τουριστών που πλημμυρίζει τον δρόμο τους, που αυτή την εβδομάδα, ζήτησαν από το Παρίσι να προστατεύσει την ιδιωτικότητά τους, κλείνοντας τον δρόμο στους επισκέπτες τα απογεύματα και τα Σαββατοκύριακα.

Σύμφωνα με τον Αντουάν, έναν από τους κατοίκους της Rue Crémieux, ο οποίος έδωσε συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό France Info, η φήμη του δρόμου έχει μετατρέψει την καθημερινή τους ζωή σε δοκιμασία.

«Καθόμαστε να φάμε για λίγο έξω, κι έχουμε ανθρώπους να βγάζουν φωτογραφίες, ράπερ να προσπαθούν να γυρίσουν βιντεοκλίπ για δύο ώρες κάτω από τα παράθυρά μας, ή να κάνουν πάρτι εργένισσες που ουρλιάζουν για μία ώρα. Ειλικρινά, είναι εξουθενωτικό», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Sur un remix dubstep de "Jingle Bells" ? #streetdance #danse #dance #ruecremieux #ruecrémieux #igersfrance #igersparis #christmas #noel? #paris #parislovers #dancers #jinglebells

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Club Crémieux (@clubcremieux) στις

Ένας άλλος κάτοικος αποφάσισε να πάρει εκδίκηση, φτιάχνοντας λογαριασμούς στο Instagram και το Twitter, με το όνομα Club Crémieux, διακωμωδώντας τους επισκέπτες. Σε αυτούς δημοσιεύει φωτογραφίες και βίντεο από τον γεμάτο με κόσμο δρόμο. Εκεί μπορεί να συναντήσει κανείς από χορευτικές ομάδες, μέχρι την ιαπωνική μασκότ Kunamon!

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Rue Crémieux : la comédie musicale #broadway #streetchoreography

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Club Crémieux (@clubcremieux) στις 16 Ιούν, 2018 στις 2:32 πμ PDT

'Eνας κάτοικος της πολυσύχναστης οδού που απλά μπαίνει στο σπίτι του, γίνεται άθελα του photobomber.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

YOGA-DOORSTEP // Nouvelle discipline #wtf #paris #igersparis #ruecrémieux #ruecremieux #girl #streetphotography #shooting #france #igersfrance #yoga #shitpeopledo #people

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Club Crémieux (@clubcremieux) στις 26 Δεκ, 2016 στις 6:38 πμ PST

Μπορεί το θέμα να αντιμετωπίζεται με χιούμορ από μερικούς, παρ’ όλα αυτά πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι η οδός Crémieux, είναι ιστορική. Χτίστηκε στα τέλη του 19ου αιώνα για όσους εργάζονταν στις οικοδομές. Χαρακτηριστικά είναι τα μικρά σπίτια που είναι χτισμένα δίπλα από ένα λιθόστρωτο στενό.

Οπως υποστηρίζουν οι κάτοικοι, δεν ενοχλούνται μια συνηθισμένη ημέρα, καθώς, οι περισσότεροι τουρίστες είναι αρκετά ήρεμοι και σέβονται τον χώρο και τους ανθρώπους. Τα πράγματα όμως αλλάζουν τα απογεύματα και τα Σαββατοκύριακα, όπου η κατάσταση γίνεται αφόρητη. Γι’ αυτό τον λόγο θέλουν να εγκαταστήσουν πύλες σε κάθε άκρη του δρόμου, ώστε να μην έχουν πρόσβαση όσοι δεν μένουν εκεί.

Αυτό το μέτρο δεν είναι εντελώς πρωτόγνωρο. Διάφοροι μικροί δρόμοι, στους οποίους δεν περνούν αυτοκίνητα, έχουν παρόμοιες μπάρες. Ακόμα και η Rue Crémieux το είχε κάνει παλαιότερα, όταν ήταν ιδιωτική και πριν αγοραστεί από την πόλη, το 1969.

Το τοπικό συμβούλιο θα έχει αποφασίσει μέχρι το καλοκαίρι για να βρει μια λειτουργική λύση. Δεν έχει ξεκαθαριστεί ακόμα τι θα προτείνει ή αν θα ακολουθήσουν την πρόταση των κατοίκων για την τοποθέτηση πυλών.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ