Game of Thrones: Τι είδαμε στο «Φάντασμα του Χαρενχαλ»

Επεισόδιο με αρκετές οπτικές απολαύσεις ήταν το 5ο της φετινής σεζόν του Game of Thrones που προβλήθηκε προχτες, καθώς είδαμε τον σκιερό δολοφόνο να σκοτώνει τον Ρενλι, το καράβι του Θεον και κυρίως τους δράκους της Ντανειρις...

Στο επεισόδιο με τίτλο «Το Φάντασμα του Χαρενχαλ», πήραμε μια καλή γεύση από τα δύο τερατάκια που αναθρέφει η βασίλισσα των Dothraki. Μετά απο την καταπληκτική σκηνή της γέννησής τους στο τέλος της πρώτης σεζόν, είχαμε μόνο φευγαλέες σκηνές με τους δράκους ως τώρα.

Σε γενικές γραμμές, ήταν ένα τυπικό επεισόδιο και πέραν του γρήγορου θανάτου του Ρένλι, η δράση κάθε άλλο παρά κορυφωνόταν, ενω μας έφερε σε επαφή με πολλές πληροφορίες σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα.

Για παράδειγμα, μέσα στο άψογα πολυφυλετικό, αποστειρωμένο κήπο, οι Dothraki προσπαθούν να κλέψουν οτιδήποτε πολύτιμο, ενω ο νεκρομάντης Πιατ Πρι δίνει μια αίσθηση τρόμου.

Μπροστά στην τεράστια πόρτα του θυσαυροφυλακίου του, ο πλούσιος οικοδεσπότης της Ντανειρις την ζητάει σε γάμο. Εκείνη, θαμπωμένη απο τον πλούτο του το σκέφτεται, όμως την προλαβαίνει ο σερ Τζόρα, με ένα τρυφερό διαλογικό απόσπασμα.

Μέσα στο συρφετό προσώπων και καταστάσεων, δύο γεγονότα ακόμη ξεχώρισαν. Το ένα ήταν η μικρή ατίθαση πριγκίπισσα Άρια με τον Ταιγουιν Λανιστερ στο ζοφερό Χάρενχαλ, ο οποίος την ανάγκασε να ομολογήσει την Βόρεια καταγωγή της, αν και τα μάτια της έδειχναν ότι είναι το ίδιο έξυπνη και ξέρει το ίδιο πολλά όσα και οι Άρχοντες του τραπεζιού. Παράλληλα, το γεγονός ότι μπορεί να ζητήσει τρεις φόνους από τον άνδρα που έσωσε στο προηγουμενο επεισόδιο.

Το δεύτερο γεγονός, ήταν η Μπριεν, να δεσμεύεται με όρκο υποτέλειας στην Κατ Σταρκ. Παρά τις εμφανείς διαφορές που τις χωρίζουν, μοιράζονται ένα κοινό πρόβλημα: θέλουν κι οι δύο να κάνουν απεγνωσμένα το καθήκον τους, χωρίς να ξέρουν τι ακριβώς είναι αυτό. Η Μπριεν σταδιακά εξελίσσεται σε έναν καταπληκτικό χαρακτήρα στο έργο.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί η συμπάθεια του συγγραφέα προς το φυσικά ατελές, αν αναλογιστούμε το ύψος του Ταιριον του καλικάτζαρου, την παχυσαρκία του Σαμγουελ, ή την παράλυση του Μπραν. Η Μπριέν υφίσταται το διπλό πρόβλημα του μεγέθους και της αδέξιας εμφάνισής της, και το πρόβλημα του να είσαι γυναίκα στο Westeros...

Πηγή: Daily Telegraph

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ