Λόρδος του βρετανικού κοινοβουλίου: Η Βρετανία έχει εκπλαγεί από τη χαλαρή στάση της Ελλάδας απέναντι στη Ρωσία - iefimerida.gr

Λόρδος του βρετανικού κοινοβουλίου: Η Βρετανία έχει εκπλαγεί από τη χαλαρή στάση της Ελλάδας απέναντι στη Ρωσία

Αποψη του ελληνικού κοινοβουλίου
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αιχμές και ενόχληση για τη στάση που κρατά η ελληνική κυβέρνηση απέναντι στη Ρωσία διατύπωσε ο λόρδος Τζόπλινγκ μέλος του βρετανικού κοινοβουλίου και ειδικός εισηγητής της Πολιτικής Ασφάλειας των διακοινοβουλευτικών επιτροπών του ΝΑΤΟ που συνεδριάζουν για τρίτη μέρα στην Βουλή των Ελλήνων.

«Εχει ακουστεί ότι η Ρωσία έχει παρεισφρήσει σε μυστικές υπηρεσίες και η στάση της είναι μια ελλοχεύουσα πρόκληση. Πέρυσι δεν ήταν που ανεστάλη η επίσκεψη στην χώρα σας του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών; Εκπλήσσομαι και κάπως προβληματίζομαι με την αντίδραση που έχετε δείξει στην πρόκληση αυτή της Ρωσίας. Η Ελλάδα έχει ταχθεί υπέρ της χαλάρωσης των κυρώσεων προς την Ρωσία. Η Βρετανία έχει εκπλαγεί που η Ελλάδα δεν συμπαραστέκεται».

Την ίδια ώρα ο επικεφαλής της τουρκικής αντιπροσωπείας Οσμάν Ασκίν Μπακ αναρωτήθηκε κατά πόσο «η Ελλάδα θεωρεί τον εαυτό της δυτική χώρα!»
Ο βουλευτής, παραπονέθηκε ότι όταν η Τουρκία έρχεται στα Βαλκάνια και μιλάμε γι’ αυτά, υπάρχουν συνάδελφοι που αντιμετωπίζουν την Τουρκία ως έναν εξωτερικό παράγοντα που θέλει να παρεισφρήσει σε αυτά και «ξεχνάτε ότι είμαστε μέρος των Βαλκανίων. Τέτοιες προκαταλήψεις και εμμονές μας απογοητεύουν. Εμείς είμαστε παρόντες σε όλους τους τομείς, συνεισφέρουμε και προσφέρουμε. Να θυμηθούμε ότι η Τουρκία στήριξε την επέκταση της συμμαχίας σε όλα τα δυτικά Βαλκάνια. Ο Τούρκικος λαός το κατάλαβε».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ