Φασολάκια αλά γαλλικά - iefimerida.gr

Φασολάκια αλά γαλλικά

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πόσο μπελάς είναι τα κοκκινιστά φασολάκια! Απαιτούν πολύ ώρα βράσιμο και προετοιμασία. Η λύση είναι να δοκιμάσετε μια πιο απλή και υγιεινή συνταγή, τα πράσινα φασολάκια όπως τα τρώνε οι Γάλλοι. Βραστά στο νερό, στο άψε σβήσε.

Αλλά μόλις βράσουν, δείτε πόσο μαγικά γίνονται με δύο υλικά:

Υλικά

  • 1/2 κιλό πράσινα φασολάκια
  • 2 κουταλιές βούτυρο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • Χυμός 1/2 λεμονιού
  • Ξύσμα λεμονιού
  • Αλάτι και πιπέρι
Φασολάκια αλά γαλλικά | iefimerida.gr 0

Εκτέλεση

  • Βάλτε άφθονο νερό να βράζει με αλάτι
  • Καθαρίστε τα φασολάκια στις άκρες και πλύντε τα καλά
  • Βράστε τα στο ζεματιστό νερό, χωρίς καπάκι, για 20 λεπτά
  • Βγάλτε τα al dente και περάστε τα στο νερό βρύσης να πάψουν να βράζουν
  • Σε τηγάνι λυώστε το βούτυρο και ροδίστε ελαφρά το σκόρδο ψιλοκομμένο
  • Προσθέστε το χυμό λεμονιού, ρίξτε τα φασολάκια
  • Αναμείξτε καλά για 3-4 λεπτά
  • Σερβίρετε με ξύσμα λεμονιού και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Φασολάκια αλά γαλλικά | iefimerida.gr 1
Φασολάκια αλά γαλλικά | iefimerida.gr 2

Οι Γάλλοι τρώνε αυτά τα φασολάκια αντί για τηγανητές πατάτες: με μπριζόλα, με ψάρι, με φιλέτο κλπ, συνοδευτικά.

Φασολάκια αλά γαλλικά | iefimerida.gr 3
Φασολάκια αλά γαλλικά | iefimerida.gr 4
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ