Η Καμίλα εμφανίστηκε φορώντας καρφίτσα της πριγκίπισσας Νταϊάνα [εικόνες]

Σύσσωμη η βασιλική οικογένεια ήταν παρούσα χθες στον εορτασμό της 50ης επετείου του πρίγκιπα Καρόλου, ως πρίγκιπας της Ουαλίας.

Παρόντες ήταν και ο πρίγκιπας Γουίλιαμ με τον αδερφό του, πρίγκιπα Χάρι, με όλους να περιμένουν να δουν ξανά μαζί την Μέγκαν Μαρκλ και την Κέιτ Μίντλετον, μετά τις φήμες πως οι δύο συνυφάδες δεν τα πάνε και τόσο καλά.


Στην εκδήλωση ήταν φυσικά και η δούκισσα της Κορνουάλης και σύζυγος του πρίγκιπα Καρόλου, Καμίλα, που φορούσε μια καρφίτσα την οποία στο παρελθόν είχε τιμήσει και η πριγκίπισσα Νταϊάνα.


Το ανεκτίμητης αξίας κομμάτι, το οποίο είναι πάνω από 150 ετών, ήταν το τέλειο αξεσουάρ για το κυπαρισσί φόρεμα που φορούσε η Καμίλα, ωστόσο πολλοί δεν δίστασαν να κάνουν τις συγκρίσεις με την Νταϊάνα.

Το συγκεκριμένο κομμάτι αποτελείται από μια καρφίτσα με ένα κρεμαστό σμαράγδι και ένα διαμάντια που σχηματίζουν ένα οβάλ, με τα τρία φτερά – διακριτικά του πρίγκιπας της Ουαλίας, στο εσωτερικό του. Κριβώς από κάτω υπάρχει ένα μπάνερ που φέρει τις λέξεις Ich Dien (Υπηρετώ).


Η πριγκίπισσα Νταϊάνα το φορούσε ως κολιέ και μάλιστα έλαμψε με αυτό σε ένα λαμπερό απογευματικό γκαλά το 1986 με ένα ζευγάρι ταιριαστά σμαραγδένια σκουλαρίκια. Η Νταϊάν βρισκόταν τότε σε κρατική επίσκεψη στην Αυστρία με τον πρίγκιπα Κάρολο, και συγκεκριμένα στο Burgtheater στη Βιέννη.

Το συγκεκριμένο κόσμημα είχε δοθεί αρχικά στην πριγκίπισσα Αλεξάνδρα της Δανίας το 1863 από τις Κυρίες του Μπρίστολ, όταν παντρεύτηκε τον Μπέρτι, τον πρίγκιπα της Ουαλίας (μετέπειτα βασιλιά Εδουάρδο τον 7ο και βασίλισσα Αλεξάνδρα).


Μετά τον θάνατο της Αλεξάνδρας, το κόσμημα δόθηκε στην νύφη της βασίλισσα Μάιρη και από εκεί στην μητέρα της βασίλισσας, που το έδωσε στην πριγκίπισσα Νταϊάνα στον γάμο της με τον Κάρολο το 1981.

Η καρφίτσα παραδόθηκε στην βασίλισσα μετά τον θάνατο της Νταϊάνας το 1997 και θεωρείται ιδιοκτησία του μονάρχη.

Φωτογραφίες: AP, Getty Images


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ