Μητσοτάκης: Να πολεμήσουμε τον σχολικό εκφοβισμό στη ρίζα του - iefimerida.gr

Μητσοτάκης: Να πολεμήσουμε τον σχολικό εκφοβισμό στη ρίζα του

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης (Φωτο: Eurokinissi)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η 6η Μαρτίου έχει καθιερωθεί ως η πανελλήνια ημέρα κατά του bullying, δηλαδή κατά της σχολικής βίας και του σχολικού εκφοβισμού.

Με αφορμή τη σημερινή ημέρα, ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, ανέβασε στον λογαριασμό του στο facebook μία φωτογραφία με κεντρικό μήνυμα τη φράση «Stop bullying» και τα εξής σημεία:

- Σύνταξη και εφαρμογή Σχολικών Κανονισμών με κάθε σχολική μονάδα, με τη συμμετοχή και των μαθητών.

- Εμπλουτισμός της ύλης με διδακτικές ενότητες σχετικές με δικαιώματα, ευθύνες και τις κοινωνικές σχέσεις των μαθητών.

- Καθιέρωση του θεσμού του «Δάσκαλου/Καθηγητή Εμπιστοσύνης», στον οποίο θα απευθύνονται οι μαθητές για προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

- Προγράμματα εκπαίδευσης μαθητών στον σεβασμό των δικαιωμάτων των άλλων κατά τη χρήση του διαδικτύου και στην αποφυγή της άσκησης βίας (cuberbullying).

«Η ημέρα κατά του σχολικού εκφοβισμού είναι μία ευκαιρία να συζητήσουμε ανοιχτά με τα παιδιά μας και τους εκπαιδευτικούς μας για το bullying. Ζητούμενο ωστόσο είναι να πολεμήσουμε τον σχολικό εκφοβισμό στη ρίζα του. Αυτό θα κάνει η επόμενη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας με συγκεκριμένες δράσεις», έγραψε ο κ. Μητσοτάκης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ