Μάνφρεντ Βέμπερ: Η Τουρκία δεν μπορεί να γίνει μέλος της ΕΕ - iefimerida.gr

Μάνφρεντ Βέμπερ: Η Τουρκία δεν μπορεί να γίνει μέλος της ΕΕ

Ο υποψήφιος του ΕΛΚ για την προεδρία της Κομισιόν
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Έτοιμος να βάλει τέλος στις ενταξιακές συνομιλίες της Άγκυρας με την ΕΕ, αν γίνει πρόεδρος της Κομισιόν, δηλώνει ο Μάνφρεντ Βέμπερ, υπογραμμίζοντας ότι η Τουρκία δεν μπορεί να γίνει μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η Τουρκία επιμένει πως η ένταξη στην ΕΕ παραμένει ένας από τους κορυφαίους στρατηγικούς στόχους της παρόλο που οι ενταξιακές συνομιλίες, που άρχισαν επισήμως το 2004, βρίσκονται εδώ και χρόνια σε τέλμα.

Αλλά ο υποψήφιος του ΕΛΚ για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής μετά τις ευρωεκλογές του Μαΐου, έσπευσε, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, να στείλει μήνυμα στην Άγκυρα, απευθυνόμενος σε Γερμανούς συντηρητικούς στη Βαυαρία.

«Όλοι θέλουν καλές σχέσεις με την Τουρκία, όλοι θέλουν να συνεργαστούμε στενά. Όμως, αν γίνω πρόεδρος της Επιτροπής, θα δώσω οδηγίες στα γραφεία στις Βρυξέλλες να τερματίσουν τις συνομιλίες με την Τουρκία για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση», δήλωσε καταχειροκροτούμενος.

«Η Τουρκία δεν μπορεί να γίνει μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ας το κάνουμε σαφές», πρόσθεσε ο Βέμπερ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Μάνφρεντ Βέμπερ Τουρκία ΕΕ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ