Μπορεί ο Έντ Μίλιμπαντ να αλλάξει την εικόνα της Βρετανίας; - iefimerida.gr

Μπορεί ο Έντ Μίλιμπαντ να αλλάξει την εικόνα της Βρετανίας;

Εντ Μίλιμπαντ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πριν λίγο καιρό ο Ντέιβιντ Κάμερον φαινόταν ο απόλυτος κυρίαρχος στη βρετανική πολιτική ζωή. Ωστόσο η κρίση και οι διεθνείς συσχετισμοί είναι ικανοί να δώσουν στον αρχηγό των Εργατικών την ευκαιρία να αλλάξει τη Γηραιά Αλβιώνα;

Σε δημοσίευμά της η βρετανική Telegraph ασχολείται με την πολιτική «υψηλής ταχύτητας» η οποία λόγω των ραγδαίων μεταβολών είναι σε θέση να παρασύρει την παραδοσιακή εικόνα και στρατηγική τόσο των ηγετών όσο και των κομμάτων.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα για την εφημερίδα είναι η πτώση των Συντηρητικών, οι οποίοι στις δημοσκοπήσεις φαίνεται πως δεν συγκεντρώνουν πάνω από 29%. «Κι όμως τόσα χρόνια οι Τόρις είχαν επιχειρήσει να κάνουν rebranding το κόμμα τους» επισημαίνει η Telegraph για να δείξει πως η οικονομική κρίση και η λιτότητα ήταν σε θέση να αναστρέψουν όλη αυτή την προσπάθεια μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα.

Στη νέα εποχή φαίνεται πως δεν ξεχωρίζουν οι χαρισματικοί ηγέτες αλλά αυτοί που βρίσκονται στον αντίποδα, επισημαίνει το δημοσίευμα το οποίο φέρνει ως παράδειγμα την προεκλογική εκστρατεία στη Γαλλία, όπου ο Φρανσουά Ολάντ παρουσιάζει τον εαυτό του σαν ένα «καθημερινό τύπο».

Και μπορεί οι δημοσκοπήσεις να φέρνουν τον ηγέτη των Εργατικών μπροστά από τον πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον, ωστόσο ο Εντ Μίλιμπαντ έχει πολύ δρόμο μπροστά του αν θέλει να πετύχει μια πλειοψηφία στις εκλογές του 2015, ένα στόχο που κατά την εφημερίδα δεν είναι ανέφικτος αρκεί ο κ. Μίλιμπαντ να πιάσει το «πνεύμα των καιρών»...

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ