«Ράλι» εξοικονόμησης ενέργειας - Ελληνες φοιτητές συμμετέχουν με δύο οχήματα! - iefimerida.gr

«Ράλι» εξοικονόμησης ενέργειας - Ελληνες φοιτητές συμμετέχουν με δύο οχήματα!

«Ράλι» εξοικονόμησης ενέργειας - Ελληνες φοιτητές συμμετέχουν με δύο οχήματα!
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε «ράλι», όχι,όμως, ταχύτητας, αλλά... εξοικονόμησης ενέργειας θα συμμετάσχουν οι φοιτητές του ΕΜΠ και του ΤΕΙ Πειραιά, οι οποίοι κατασκεύασαν δύο οχήματα, πραγματικούς πρωταθλητές στην εξοικονόμηση ενέργειας!

Το εν λόγω ράλι θα διεξαχθεί εντός του Μαίου στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας και θα συμμετέχουν σε αυτό φοιτητές - κατασκευαστές ηλεκτρικών οχημάτων από ολόκληρο τον κόσμο.

Η Ελλάδα θα συμμετέχει με δύο αποστολές, μια του ΕΜΠ και μια του ΤΕΙ Πειραιά. Οι πρώτοι με τον Προμηθέα και οι δεύτεροι με τον Dominator.

Ο Προμηθέας, τον οποίο κατασκεύασαν φοιτητές του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Ηλεκτρονικών Υπολογιστών του ΕΜΠ, ζυγίζει μόλις 25 κιλά και μπορεί να διανύσει 3,500 χιλιόμετρα με ένα λίτρο καυσίμου, χάρη στην καινοτομία που έχουν αναπτύξει οι φοιτητές, όπως ο κινητήρας του μόνιμου μαγνήτη.

Από την άλλη πλευρά ο Dominator, ο οποίος σχεδιάστηκε εξ ολόκληρου στον υπολογιστή, ενσωματώνει σειρά καινοτόμων συστημάτων. Το όχημα είναι πλήρως ρυθμιζόμενο στο μπροστινό σύστημα έτσι ώστε να διατηρεί την αγωνιστική ιδιότητά του, ενώ ο κινητήρας είναι πολύστροφος μικρών διαστάσεων και μικρού βάρους.

Μάλιστα, οι φοιτητές, στο πλαίσιο της προετοιμασίας τους έκαναν και τη δοκιμή τους στο χώρο του παλιού αεροδρομίου του Ελληνικού.

Για την ομάδα του Πολυτεχνείου θα είναι η τέταρτη φορά που θα συμμετέχει σε αντίστοιχο ράλι, ενώ οι φοιτητές του ΤΕΙ Πειραιά θα κάνουν το ντεμπούτο τους στο ράλι του Ρότερνταμ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ