Διαμαρτυρία του ΠΑΜΕ στο συνέδριο της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων -Καταγγέλλουν επεμβάσεις εργοδοτών [εικόνες & βίντεο] - iefimerida.gr

Διαμαρτυρία του ΠΑΜΕ στο συνέδριο της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων -Καταγγέλλουν επεμβάσεις εργοδοτών [εικόνες & βίντεο]

Διαμαρτυρία του ΠΑΜΕ και ομοσπονδιών στο συνέδριο της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων
ΑΓΓΕΛΟΣ ΣΚΟΡΔΑΣ

Διαμαρτυρία πραγματοποιούν για το 38ο συνέδριο της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας (ΟΙΥΕ) το οποίο ήταν προγραμματισμένο να γίνει στο ξενοδοχείο Stanley, μέλη ομοσπονδιών και εργαζόμενοι που πρόσκεινται στο ΠΑΜΕ, χαρακτηρίζοντας τη διαδικασία ως «παρωδία».

Με κεντρικό σύνθημα «Έξω η εργοδοσία από τα σωματεία - Σωματεία εργατών όχι εργοδοτών», τα μέλη του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας και της Δημοκρατικής Αγωνιστικής Συνεργασίας απέκλεισαν την είσοδο του ξενοδοχείου, καταγγέλλοντες παρεμβάσεις εργοδοτών και εκλεγμένων αντιπροσώπων, με σκοπό να παρέμβει η εργοδοσία στο εργατικό κίνημα και να καθορίσει τις εξελίξεις στο συνέδριο.

Επιπλέον, καταγγέλλουν τις δυνάμεις της πλειοψηφίας που κάλεσαν ΔΣ με διαδικασία fast track, χωρίς καμία απολύτως απόφαση.

«Μπλόκο» στο 38ο συνέδριο της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας (ΟΙΥΕ) έβαλαν μέλη ομοσπονδιών και εργαζόμενοι που πρόσκεινται στο ΠΑΜΕ

«Οι δυνάμεις που διέλυσαν το συνέδριο με μπράβους και νονούς της νύχτας και επιχειρούν να βάλουν από την μπροστινή πόρτα τους εργοδότες μέσα στα σωματεία, ζητούν και τα ρέστα! Θέλουν ένα συνέδριο με αποκλεισμούς, χωρίς εργαζόμενους, χωρίς αντιπροσώπους, με στόχο να εκλέξουν εφορευτική επιτροπή για να καθορίσουν τους συσχετισμούς με βάση τους διευθυντικούς μηχανισμούς τους που έχουν σε κάθε επιχείρηση», καταγγέλλει το ΠΑΜΕ αναφερόμενο στα επεισόδια που σημειώθηκαν στις 23 Φεβρουαρίου, οπότε και ήταν αρχικά προγραμματισμένο να πραγματοποιηθεί το συνέδριο, ωστόσο ματαιώθηκε κατόπιν καταγγελιών των εργαζομένων για παρουσία μπράβων στον χώρο.

Από την πλευρά του, ο Θανάσης Γκώγκος, μέλος της εκτελεστικής επιτροπής του ΟΙΥΕ και του ΠΑΜΕ, σημείωσε ότι «αποδεικνύεται στην πράξη ξαι κατόπιν καταγγελιών πως η ΓΣΕΕ και η ΟΙΥΕ έχουν οργανικές και σχέσεις αίματος με την εργοδοσία. Οι δυνάμεις της ΔΑΣ μέσα στην ΟΙΥΕ έχουμε ξεκαθαρίσει από νωρίς ότι συνέδριο με τους εργοδότες μέσα στις γραμμές μας δεν πρόκειται να γίνει. Αν θέλουν να κάνουν συνέδριο με διευθυντές, διευθυντικά στελέχη και προέδρους ΑΕ όπως ο πρόεδρος της ΟΙΥΕ, να πάνε να το κάνουν στις εργοδοτικές ενώσεις, στον ΣΕΒ και στους εφοπλιστές. Στα εργατικά σωματεία κουμάντο κάνουν οι εργάτες».

Οι εργαζόμενοι χαρακτηρίζουν τη διαδικασία ως «παρωδία».

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέλη της Δημοκρατικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης κατήγγειλαν επίσης ότι κανείς από τις δυνάμεις της πλειοψηφίας δεν εμφανίστηκε την ώρα έναρξης του συνεδρίου (9.00 το πρωί), τονίζοντας πως είναι απαράδεκτο να μην έχει εμφανιστεί κανένας από την πλειοψηφία, σε συνέδριο που οι ίδιοι όρισαν και την ίδια ώρα έχουν αναγκάσει εργαζόμενους από όλη τη χώρα να ταξιδεύουν με δικά τους έξοδα για να συμμετέχουν σε αυτό.

Αν το συνέδριο τελικά δεν πραγματοποιηθεί θα επιχειρηθεί εκ νέου η διοργάνωση του στις 12 και 13 Μαρτίου. Αυτή θα είναι η τελευταία ευκαιρία πραγματοποίησης του και σε περίπτωση που δεν ευοδωθεί η μεγαλύτερη ομοσπονδία της χώρας που εκπροσωπεί χιλιάδες υπαλλήλους του ιδιωτικού τομέα θα λειτουργεί με διορισμένη διοίκηση και δεν θα έχει εκπροσώπους στο συνέδριο της ΓΣΕΕ.

Με κεντρικό σύνθημα «Έξω η εργοδοσία από τα σωματεία - Σωματεία εργατών όχι εργοδοτών», τα μέλη του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας και της Δημοκρατικής Αγωνιστικής Συνεργασίας απέκλεισαν την είσοδο του ξενοδοχείου
Καταγγέλλουν παρεμβάσεις εργοδοτών και εκλεγμένων αντιπροσώπων, με σκοπό να παρέμβει η εργοδοσία στο εργατικό κίνημα και να καθορίσει τις εξελίξεις στο συνέδριο
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ