ΕΙΔΙΚΟΙ ΕΞΗΓΟΥΝ

Γιατί δεν πρέπει να πλένεις τα αβγά πριν τα μαγειρέψεις

Ο λόγος για τον οποίο δεν πρέπει να πλένονται τα αβγά πριν μαγειρευτούν, Φωτογραφία: Shutterstock/Elizabeth A.Cummings
Ο λόγος για τον οποίο δεν πρέπει να πλένονται τα αβγά πριν μαγειρευτούν, Φωτογραφία: Shutterstock/Elizabeth A.Cummings

Είναι πολύ λογικό να θέλετε να πλύνετε τα τρόφιμα που τρώτε πριν τα μαγειρέψετε.

Αυτό όμως δεν ισχύει για όλες τις τροφές.

Οπως σημειώνουν οι ειδικοί το πλύσιμο ορισμένων τροφών όχι μόνο μας προστατεύει, αλλά κάνει κακό στην υγεία μας.

Συνήθως, ο λόγος που πλένετε τα τρόφιμα πριν τα μαγειρέψετε είναι επειδή πιστεύετε ότι με αυτό τον τρόπο εξοντώνετε βακτήρια και μικρόβια.

Μόνο που στην πραγματικότητα, τελικά, έχετε το αντίθετο αποτέλεσμα.

Αν είστε από αυτούς που πλένουν το αυγό πριν το μαγειρέψουν, τότε πρέπει να σταματήσετε αυτή την λανθασμένη συνήθεια. 

Το νερό σε κάποιες τροφές, όπως είναι το κρέας, τα μανιτάρια και το κοτόπουλο βοηθά στην εξάπλωση των βακτηρίων.

Οπως σημειώνουν οι ειδικοί το ίδιο συμβαίνει και με τα αβγά.

Διαβάστε γιατί δεν πρέπει να πλένετε τα αβγά πριν τα μαγειρέψετε στο bovary.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.