Δέχεσαι στην επιχείρηση τη φοροκάρτα; Τότε θα σε διαφημίζει δωρεάν το υπουργείο! - iefimerida.gr

Δέχεσαι στην επιχείρηση τη φοροκάρτα; Τότε θα σε διαφημίζει δωρεάν το υπουργείο!

Δέχεσαι στην επιχείρηση τη φοροκάρτα; Τότε θα σε διαφημίζει δωρεάν το υπουργείο!
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εναν έξυπνο τρόπο για να κεντρίσει το ενδιαφέρον των επιχειρήσεων και να επεκτείνει την εφαρμογή της χρήσης της «φοροκάρτας» σκέφτηκαν στο υπουργείο Οικονομικών: Οποια επιχείρηση δέχεται για τις συναλλαγές της την κάρτα αποδείξεων, θα διαφημίζεται δωρεάν από το ίδιο το υπουργείο!

Σε μια προσπαθεια επέκτασης της χρήσης της φοροκάρτας, το υπουργείο Οικονομικών θέτει από αύριο σε λειτουργία μια ειδική ιστοσελίδα, στην οποία θα απεικονίζονται και οι 30.000 επιχειρήσεις, περίπου, που κάνουν ήδη χρήση της φοροκάρτας.

Με ένα «κλικ» στον σχετικό σύνδεσμο της Γενικής Γραμματείας Πληροφορικών Συστημάτων, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν τις επιχειρήσεις που δέχονται τη φοροκάρτα, με βάση το γεωγραφικό διαμέρισμα και τον ταχυδρομικό κώδικα της περιοχής για την οποία ενδιαφέρονται, ενώ σε λειτουργία θα τεθούν δύο ακόμη ιστοσελίδες που θα οδηγούν βήμα-βήμα τον κάθε ενδιαφερόμενο μέσω του υπολογιστή τους, στα καταστήματα που επιθυμούν.

Η μία θα αφορά μόνο τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται εντός Αττικής (εδώ) και η δεύτερη τα καταστήματα στην υπόλοιπη Ελλάδα (εδώ).

Μέχρι σήμερα έχουν περαστεί στις φοροκάρτες που έχουν εκδοθεί συναλλαγές 4 εκ. ευρώ, ενώ περίπου 30.000 επιχειρήσεις έχουν προμηθευτεί το ειδικό μηχάνημα αυτόματων συναλλαγών που απαιτείται και έχουν ενταχθεί στο σχετικό πρόγραμμα.

Στην περίπτωση που κάποιος έχει τους... ενδοιασμούς του και φοβάται ότι μέσω του εν λόγου μέτρου «φακελώνεται», η ΓΓΠΣ ενημερώνει ότι προφυλάσσεται πλήρως η ανωνυμία του χρήστη.

Κύριος στόχος της χρήσης της φοροκάρτας είναι η συγκέντρωση και η ηλεκτρονική καταγραφή όλων των αποδείξεων της χρονιάς, για να μην χρειάζεται ο φορολογούμενος να πνίγεται στη «χαρτούρα» όταν έρχεται η ώρα να υποβάλλει τη φορολογική του δήλωση.

Οι καταστηματάρχες, πάντως, θα πρέπει να σφραγίζουν τις αποδείξεις λιανικής πώλησης για τις οποίες γίνεται χρήση της φοροκάρτας, ώστε να μην μπορεί κάποιος άλλος να τις χρησιμοποιήσει σαν αποδείξεις που απαιτούνται για την κατοχύρωση του αφορολογήτου ορίου εισοδήματος, προκειμένου να αποφύγει να πληρώσει φόρο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ