Η Goldman Sachs αλλάζει: Πιο χαλαρό dress code, δεν είναι «νόμος» το κοστούμι και η γραβάτα - iefimerida.gr

Η Goldman Sachs αλλάζει: Πιο χαλαρό dress code, δεν είναι «νόμος» το κοστούμι και η γραβάτα

Η Goldman Sachs αλλάζει/ Φωτογραφία: AP- Richard Drew
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ισως να οφείλεται στο γεγονός ότι ο νέος επικεφαλής της Goldman Sachs, ο Ντέιβιντ Σόλομον, είναι DJ στον ελεύθερο χρόνο του. Ισως απλά η επενδυτική τράπεζα αποφάσισε να προσαρμοστεί στη νέα εποχή.

Οποιος κι αν είναι ο λόγος, οι εργαζόμενοι της Goldman Sachs ενημερώθηκαν πως πλέον το κοστούμι και η γραβάτα δεν είναι... νόμος, αφού αποφασίστηκε να επιτραπεί ένα πιο χαλαρό dress code. Η κίνηση αυτή κάποτε θεωρούνταν αδιανόητη στη Γουόλ Στριτ. Ομως, προφανώς η επενδυτική τράπεζα «ξεσκονίζει» τους κανόνες της για το νεαρό ανθρώπινο δυναμικό της, καθώς το 75% των εργαζομένων της έχουν γεννηθεί μετά το 1981.

«Με δεδομένο ότι η φιλοσοφία μας και η αλλαγή της φύσης των χώρων εργασίας γενικά είναι υπέρ ενός πιο χαλαρού περιβάλλοντος, πιστεύουμε ότι είναι η σωστή στιγμή να προχωρήσουμε σε ένα πιο ευέλικτο ενδυματολογικό κώδικα», αναφέρει το email που πήραν οι 36.000 εργαζόμενοι, το οποίο όμως δεν διευκρινίζει ποια ρούχα θα θεωρούνται κατάλληλα και ποια ακατάλληλα.

«Θέλουμε όλοι οι πελάτες μας να αισθάνονται άνετοι και σίγουροι με τις ομάδες μας, οπότε παρακαλώ ντυθείτε με τρόπο που συνάδει με τις προσδοκίες των πελατών μας», επισημαίνει πάντως το email, ενώ φροντίζει να διευκρινίσει πως «Βέβαια, το casual ντύσιμο δεν είναι κατάλληλο για όλες τις ημέρες και όλες τις συναντήσεις και είμαστε σίγουροι ότι θα έχετε καλή κρίση σε αυτό. Ολοι μας ξέρουμε τι είναι και τι δεν είναι κατάλληλο για τον χώρο εργασίας».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ