Ο Βέρμπερ βάζει όρους στον Ορμπαν -Τι πρέπει να κάνει για να παραμείνει στο ΕΛΚ - iefimerida.gr

Ο Βέρμπερ βάζει όρους στον Ορμπαν -Τι πρέπει να κάνει για να παραμείνει στο ΕΛΚ

Ο Μάνφρεντ Βέμπερ/ Φωτογραφία: AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Μάνφρεντ Βέμπερ προειδοποίησε τον Βίκτορ Ορμπαν ότι πρέπει να εγκαταλείψει τη ρητορική κατά της ΕΕ, αν θέλει να παραμείνει το κόμμα του στο ΕΛΚ, όπως δηλώνει.

Ο Βέμπερ, ο υποψήφιος του ΕΛΚ για την προεδρία της Κομισιόν, δήλωσε στην Bild ότι θέλει να κάνει μια τελευταία προσπάθεια για να κρατήσει τον Ούγγρο πρωθυπουργό και το κόμμα του, το Fidesz, στις τάξεις του ΕΛΚ, το οποίο θα συζητήσει στις 20 Μαρτίου για ενδεχόμενο αποκλεισμό του.

«Ο Βίκτορ Ορμπάν πρέπει να βάλει τέλος αμέσως και μια για πάντα στις εκστρατείες της κυβέρνησής του κατά των Βρυξελλών», είπε ο Βέμπερ και πρόσθεσε ότι ο Ορμπαν πρέπει να ζητήσει συγγνώμη από άλλα κόμματα που είναι μέλη του ΕΛΚ και να διασφαλίσει την ύπαρξη του πανεπιστημίου Central European University στη Βουδαπέστη.

Το Fidesz ανακοίνωσε την Τρίτη ότι θέλει να παραμείνει στο ΕΛΚ. Στις 20 Μαρτίου θα συζητηθεί αν θα ανασταλεί η συμμετοχή του, καθώς το ΕΛΚ έχει δεχθεί προσφυγές από 12 κόμματα μέλη του. Επιστολή έστειλε και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τη Δευτέρα, με την οποία ζητά την αποπομπή του κόμματος Ορμπαν από το ΕΛΚ.

«Διεξάγεται μια συζήτηση στους κόλπους του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος η οποία επικεντρώνεται στο ζήτημα της μετανάστευσης. Είμαστε έτοιμοι για μια συζήτηση και για να εκπροσωπήσουμε τη θέση μας. Το Fidesz δεν θέλει να φύγει από το ΕΛΚ, ο στόχος μας είναι να ενισχυθούν οι αντιμεταναστευτικές δυνάμεις εντός του ΕΛΚ», ανέφερε, σύμφωνα με το ΑΠΕ, σε ανακοίνωσή του το κόμμα του Ορμπαν, συμπληρώνοντας ότι θεωρεί την υπεράσπιση των χριστιανικών αξιών της Ευρώπης και την αναχαίτιση της μετανάστευσης πιο σημαντικά ζητήματα από την κομματική πειθαρχία στο ΕΛΚ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ