Ακάρ: Οι Τουρκοκύπριοι είναι συμμέτοχοι του φυσικού πλούτου της Κύπρου - iefimerida.gr

Ακάρ: Οι Τουρκοκύπριοι είναι συμμέτοχοι του φυσικού πλούτου της Κύπρου

Ο Χουλουσί Ακάρ/ Φωτογραφία: AP- Burhan Ozbilici
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στις γεωτρήσεις στην ανατολική Μεσόγειο αναφέρθηκε ο Χουλουσί Ακάρ, κατά την επιθεώρηση της άσκησης «Γαλάζια Πατρίδα», δηλώνοντας ότι οι Τουρκοκύπριοι δικαιούνται μερίδιο από τον φυσικό πλούτο της Κύπρου.

«Καμία απόφαση που δεν περιλαμβάνει την Τουρκία δεν θα είναι έγκυρη. Εχουμε δηλώσει από την αρχή και συνεχίζουμε να λέμε ότι δεν θα επιτρέψουμε τετελεσμένα στην περιοχή μας. Η Τουρκία είναι πάντα δίπλα στους Τουρκοκύπριους και θα συνεχίσει να το κάνει. Οι Τουρκοκύπριοι είναι μέτοχοι του φυσικού πλούτου γύρω από το νησί. Ολοι οι Τουρκοκύπριοι πρέπει να πάρουν μερίδιο αυτού του πλούτου και να έχουν δικαίωμα σε αυτόν», δήλωσε ο υπουργός Αμυνας της Τουρκίας.

Ο Ακάρ σημείωσε ότι η βασική προσέγγιση της Αγκυρας σε ό,τι αφορά το Αιγαίο, την ανατολική Μεσόγειο και την Κύπρο, είναι η ίδια. «Είμαστε υπέρ της επίλυσης των προβλημάτων με ειρηνικά μέσα. Είμαστε υπέρ της επιβολής των αρχών που βασίζονται στον διάλογο και τις καλές σχέσεις γειτονίας. Συνεχίζουμε τις επαφές μας. Είμαστε υπέρ της σταθερότητας και της συνεργασίας», δήλωσε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ