Καθαρά Δευτέρα: Σε αυτά τα μαγαζιά θα βρείτε την πιο νόστιμη ταραμοσαλάτα -Αφράτη και γευστική [εικόνες]

Το τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας είναι γεμάτο καλούδια. Κρατσανιστές, ζεστές λαγάνες, νόστιμα τηγανιτά και βραστά θαλασσινά, χαλβάδες σοκολατένιους ή με ξηρούς. Φυσικά, από τα πιάτα δεν λείπει η ταραμοσαλάτα.

Η αφράτη ταραμοσαλάτα είναι ένας από τους πιο νόστιμους μεζέδες που φτιάχνεται από αβγά ψαριού. Αλλοι την κάνουν κόκκινη και άλλη άσπρη, αναλόγως τι είδος ταραμά θα χρησιμοποιήσουν. Ταιριάζει απίστευτα με τα θαλασσινά και το ούζο, ενώ δεν είναι λίγοι εκείνοι που την προτιμούν αλειμμένη στο ψωμί.

Μπορεί η εκτέλεση της συνταγής να μην είναι δύσκολη υπόθεση, ωστόσο, πολλές νοικοκυρές επιλέγουν να την πάρουν έτοιμη, καθώς εκείνη την ημέρα έχουν ένα σωρό μαγειρέματα.

Η ταραμοσαλάτα τρία καταστημάτων κερδίζει στα σημεία και διεκδικεί τον τίτλο της καλύτερης. Σπιτική και γευστική, που θυμίζει αυτή των παππούδων.

«Το Στάχυ»

Στο «Στάχυ» στα Βριλήσσια υπάρχει ίσως η πιο μυθική ταραμοσαλάτα της πόλης. Η συνταγή είναι μία από την Αναστασία Αναγνώστου, ιδιοκτήτρια του πρατηρίου άρτου.

Λάδι, λεμόνι, κρεμμύδι και ξύδι είναι τα μόνα που χρειάζονται για να φτιάξουν μια νόστιμη ταραμοσαλάτα, η οποία δουλεύεται με μεράκι.

Στο «Στάχυ» την Καθαρά Δευτέρα κάνουν ουρές για την ταραμοσαλάτα, οπότε μην εκπλαγείτε από τον κόσμο που θα δείτε.

Το Στάχυ, Κύπρου 23, Βριλήσσια

Το θυμάρι του Στρέφη

Στον αριθμό 51 της Καλλιδρομίου στα Εξάρχεια, στέκει ένα μαγαζί που θυμίζει χωριού.

Οι ιδιοκτήτες του φέρνουν προϊόντα μικρών παραγωγών από όλη την Ελλάδα προκειμένου να ικανοποιήσουν ουρανίσκους που ζητούν το κάτι παραπάνω.

Ανάμεσα σε εκλεκτά τυριά, όσπρια και ψαρομεζέδες, την Καθαρά Δευτέρα υπάρχει ταραμοσαλάτα, η οποία είναι σίγουρα μία από τις νοστιμότερες που έχετε δοκιμάσει.

Εάν από το τραπέζι σας λείπει και ο χαλβάς, δοκιμάστε τον μαστιχωτό χαλβά που φέρνουν από την Δράμα.

Το θυμάρι του Στρέφη, 51 Καλλιδρομίου, Εξάρχεια

Μανδραγόρας

Κατηφορίζοντας από την Αθήνα στον Πειραιά, στην αριστερή πλευρά της Γούναρης, οι μυρωδιές σας οδηγούν στον Μανδραγόρα.

Πρόκειται για ένα ιδιαίτερο κατάστημα το οποίο στα ράφια του φιλοξενεί κορυφαία προϊόντα.

Για τα Κούλουμα θα βρείτε ταραμοσαλάτα, αλλά και εξαιρετικής ποιότητας ταραμά, τα οποία θα σας κερδίσουν με την πρώτη μπουκιά. Ο Μανδραγόρας, ωστόσο, έχει ένα σωρό λιχουδιές για το τραπέζι, όπως ντολμαδάκια, ξινολάχανο τουρσί, καπαρόφυλλα, κρίταμο, καρδιές αγκινάρας.

Μανδραγόρας, Γούναρη 14, Πειραιάς

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ