Μεσαίωνας στην Ινδονησία: Μαστίγωσαν γυναίκες που τις έπιασαν με τους εραστές τους [βίντεο] - iefimerida.gr

Μεσαίωνας στην Ινδονησία: Μαστίγωσαν γυναίκες που τις έπιασαν με τους εραστές τους [βίντεο]

Δύο από τις γυναίκες που μαστιγώθηκαν
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το γύρο του κόσμου κάνουν οι αποκρουστικές εικόνες από την Ινδονησία με τη δημόσια μαστίγωση παράνομων ζευγαριών που συνελήφθησαν σε ξενοδοχείο και κρίθηκαν ένοχα βάσει του νόμου της σαρία.

Δύο γυναίκες υπέφεραν τόσο πολύ από τους πόνους, που δεν μπορούσαν να σταθούν όρθιες μετά το μαρτύριό τους και τις μετέφεραν υποβασταζόμενες από το σημείο. Συνολικά έξι ανύπαντρα ζευγάρια υπέστησαν τη φρικτή τιμωρία στην Μπάντα Άτσεχ, πρωτεύουσα του Άτσεχ, της μόνης επαρχίας στη χώρα, που εφαρμόζει πλήρως τη σαρία.

Τα τέσσερα εξ’ αυτών δέχθηκαν από επτά ραβδισμούς γιατί συνελήφθησαν με μέλη του άλλου φύλου που δεν ήταν συγγενείς τους, ενώ τα άλλα δύο πιάστηκαν σε τρυφερές ερωτικές στιγμές και τιμωρήθηκαν με έως και 25 χτυπήματα.

Κάποιες από τις γυναίκες έκλαιγαν από τους πόνους την ώρα που ένας μασκοφόρος κατέβαζε πάνω τους το μαστίγιο μπροστά στο πλήθος των περίεργων, ορισμένοι απ’ τους οποίους απαθανάτισαν με τα κινητά τους τη σκηνή.

Η τιμωρία αυτή επιβάλλεται επίσης σε όσους συλλαμβάνονται να τζογάρουν, να πίνουν αλκοόλ ή να έχουν ομοφυλοφιλικές σχέσεις.

Οργανώσεις προάσπισης ανθρωπίνων δικαιωμάτων καταγγέλλουν ως βάρβαρη τη δημόσια μαστίγωση, ενώ ο πρόεδρος της χώρας έχει ζητήσει να τερματιστεί, αλλά την πρακτική αυτή υποστηρίζει η ευρεία πλειοψηφία των μουσουλμάνων, που αποτελούν το 98% των κατοίκων της επαρχίας.

Προσοχή! Οι εικόνες στο βίντεο είναι σκληρές!

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ινδονησία ΜΑΣΤΙΓΩΣΗ σαρία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ