Τρόμος στην Αθήνα- Πανω από 700 οι πελάτες της 22χρονης Ρωσίδας - iefimerida.gr

Τρόμος στην Αθήνα- Πανω από 700 οι πελάτες της 22χρονης Ρωσίδας

AIDS
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τρόμος επικρατεί μετά από την αποκάλυψη πως ακόμη τρεις ιερόδουλες, δύο Ελληνίδες και μία Βουλγάρα βρέθηκαν θετικές στον ιό HIV (Aids) μετά από τους ελέγχους που πραγματοποιεί το ΚΕΕΛΠΝΟ στο κέντρο της Αθήνας.

Μάλιστα μετά το σάλο που προκλήθηκε όταν βρέθηκε θετική στον ιό 22 Ρωσίδα ιερόδουλη, οι υγειονομικές αρχές έχουν εντατικοποιήσει τους ελέγχους προκειμένου να προλάβουν τα χειρότερα.

Το ΚΕΕΛΠΝΟ προχώρησε τη Δευτέρα σε ελέγχους τόσο σε οίκους ανοχής όσο και σε υπαίθριους χώρους και έλεγξε περίπου 70 γυναίκες όπου οι τρεις βρέθηκαν θετικές. Και οι τρεις ήταν σε υπαίθριους χώρους και συγκεκριμένα στην περιοχή της Ομόνοιας.

«Στον πρώτο υγειονομικό έλεγχο, σε υπαίθριους χώρους που εκδίδονται ιερόδουλες (70 άτομα ελέγχθηκαν), διαπιστώθηκαν τρεις εκδιδόμενες θετικές στην HIV λοίμωξη (Ομόνοια)», αναφέρει σε ανακοίνωση του το ΚΕΕΛΠΝΟ.

Πάνω από 700 άτομα, πελάτες της 22χρονης Ρωσίδας

Μετά τη δημοσιοποίηση της διεύθυνσης του οίκου ανοχής από το ΚΕΕΛΠΝΟ έχουν απευθυνθεί στην τηλεφωνική γραμμή για το AIDS και στο Κέντρο Επιχειρήσεων του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ., πάνω από 700 που είχαν είχαν ερωτική επαφή με την 22χρονη χωρίς να λάβουν προφυλάξεις και ζήτησαν να λάβουν οδηγίες λόγω πιθανής έκθεσής τους στον ιό HIV.

Στο 60% αυτών έχει συστηθεί να απευθυνθούν στις Μονάδες Ειδικών Λοιμώξεων για περαιτέρω διερεύνηση. Για τρία άτομα τα οποία είχαν έρθει σε επαφή τις τελευταίες 72 ώρες με την ως άνω εργαζόμενη, κρίθηκε από τους γιατρούς των Μονάδων Ειδικών Λοιμώξεων των νοσοκομείων του ΕΣΥ, ότι θα πρέπει να λάβουν προφυλακτική αγωγή, προκειμένου να αποφύγουν τη νόσηση.

Έως σήμερα έχουν ελεγχθεί υγειονομικά από το ΚΕΕΛΠΝΟ και χώροι όπου οι συνθήκες διαβίωσης μπορεί να προκαλέσουν κίνδυνο για τη δημόσια υγεία ή για την υγεία των διαμενόντων εκεί, σε οκτώ πολυκατοικίες, και βρέθηκαν σε έντεκα διαμερίσματα εκατόν δέκα πέντε αλλοδαποί, από τους οποίους τριάντα εννέα στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων.

Πως μεταδίδεται ο HIV;

  • Με Αίμα
  • Με Σπέρμα
  • Με Προσπερματικά υγρά
  • Με Κολπικά υγρά
  • Με Μητρικό γάλα

Που μπορεί κάποιος να κάνει τεστ για AIDS

Το τεστ για το HIV AIDS μπορεί να πραγματοποιηθεί στις Μονάδες Ειδικών Λοιμώξεων των κρατικών νοσοκομείων δωρεάν καθώς και στις κινητές μονάδες προληπτικής ιατρικής του ΚΕΕΛΠΝΟ, οι οποίες βρίσκονται στην πλατεία Κουμουνδούρου, Ομονοίας, Βάθη.

Για περισσότερες πληροφορίες για το τεστ μπορείτε να επικοινωνήσετε με τις Μονάδες Ειδικών Λοιμώξεων ή την τηλεφωνική γραμμή του ΚΕΕΛΠΝΟ για ανώνυμη και εμπιστευτική πληροφόρηση.

• στην Τηλεφωνική Γραμμή για το AIDS : 210-72.22.222

• στο Κέντρο Επιχειρήσεων του ΚΕΕΛΠΝΟ: 210-5212054

• Τηλεφωνικές γραμμές: 210 7222222, 210 5212054, 210 5222339

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ