Η Νίκη Τζαβέλα θα είναι υποψήφια ευρωβουλευτής με τη ΝΔ - iefimerida.gr

Η Νίκη Τζαβέλα θα είναι υποψήφια ευρωβουλευτής με τη ΝΔ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με μια λιτή αλλά χιουμοριστική ανάρτηση στο Twitter, η οικονομολόγος και πρώην ευρωβουλευτής Νίκη Τζαβέλα ανακοίνωσε σήμερα ότι θα είναι υποψήφια ευρωβουλευτής με τη ΝΔ στις εκλογές της 26ης Μαΐου 2019.

Η ανακοίνωση της κυρίας Τζαβέλα:

Η Νίκη Τζαβέλα θα είναι υποψήφια ευρωβουλευτής με τη ΝΔ | iefimerida.gr 0

Ποια είναι η Νίκη Τζαβέλα

Η Νίκη Τζαβέλα γεννήθηκε στη Λαμία είναι Ελληνίδα οικονομολόγος, πολιτικός και πρώην Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και Ευρωβουλευτής του ΛΑΟΣ. Έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλά χρόνια στον ιδιωτικό τομέα και ήταν από το 1980 στέλεχος του κόμματος της ΝΔ.

Από την 21η Φεβρουαρίου του 2014 η Νίκη Τζαβέλα επανεντάχθηκε στην ΝΔ με την οποία ήταν υποψήφια Ευρωβουλευτής στις Ευρωεκλογές στις 25 Μαϊου 2014 (1η επιλαχούσα στην λίστα).

Σπούδασε Ψυχολογία και Οικονομικά στα Πανεπιστήμια Howard (ΗΠΑ) και Leeds (Ηνωμένο Βασίλειο). Μετεκπαιδεύτηκε ως υπότροφος της American Field Service, του Eisenhower Foundation, του OECD και του Adenauer Stiftung.

Έχει διατελέσει Διοικητής του ΟΑΕΔ (1989-1993), Αντιπρόεδρος του Ιδρύματος Αποκατάστασης Ομογενών εξ Αλβανίας, Αντιπρόεδρος της εταιρείας INTRACOM, Μέλος και Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Ολυμπιακών Αγώνων Αθήνα 2004, Αντιπρόεδρος του Ιδρύματος Κόκκαλη και Εντεταλμένη Σύμβουλος Διεθνούς Ανάπτυξης του Ομίλου ΑΝΤΕΝΝΑ.

Κατά την περίοδο 1996-2009 ήταν μέλος της Διεθνούς Επιτροπής του Πρύτανη της Σχολής John F. Kennedy School of Government του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Νίκη Τζαβέλα ευρωεκλογές 2019
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ