«Μεταρρυθμίσεων Ανάβασις» -Ο Κωστής Χατζηδάκης παρουσίασε το βιβλίο του - iefimerida.gr

«Μεταρρυθμίσεων Ανάβασις» -Ο Κωστής Χατζηδάκης παρουσίασε το βιβλίο του

Ο Κωστής Χατζηδάκης στην παρουσίαση του βιβλίου του
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μπορεί η παρουσίαση ενός βιβλίου να μετατραπεί σε πολιτικό αφήγημα αλλά και σε προβολή στο μέλλον για το πως είναι και πρέπει να είναι ένα ισχυρό κόμμα της κεντροδεξιάς;

Οταν πρόκειται για το νέο βιβλίο του Κωστή Χατζηδάκη “Μεταρρυθμίσεων Ανάβασις” και όταν εκτός απο τον ίδιο ομιλητές είναι ο Νίκος Δένδιας και ο Χρήστος Χωμενίδης τότε υπάρχουν τα συστατικά για κάτι τέτοιο.

Η παρουσία του βιβλίου έγινε χθες στο κατάμεστο αμφιθέατρο του κολεγίου Αθηνών και στις πρώτες θέσεις βρέθηκαν ο πρώην πρωθυπουργός Παναγιώτης Πικραμένος, οι πρώην επίτροποι και υπουργοί Σταύρος Δήμας, Γιάννης Παλαιοκρασσάς και Μαριέττα Γιαννάκου, η εκπρόσωπος τύπου του κόμματος Μαρία Σπυράκη, ο Μάκης Βορίδης, αλλά και βουλευτές και ευρωβουλευτές της ΝΔ που έχουν το προφίλ του κεντροδεξιού ευρωπαϊστή πολιτικού αλλά και συμβολίζουν τα ανοίγματα που θέλει να κάνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης προς το κέντρο.

Ενδιαφέρον είχαν απο το χώρο της πολιτικής επιστήμης οι παρουσίες του Νίκου Αλιβιζάτου και του Νικηφόρου Διαμαντούρου.
Απο την αρχή της τοποθέτησης του ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας θέλησε να δωσει το πολιτικό του στίγμα για το σήμερα και το αύριο δηλώνοντας οτι «πιστεύω στη ΝΔ που υπερασπίζεται με θάρρος και παρρησία τις ιδέες της, αλλά διαλέγεται με αξιοπρέπεια και ευπρέπεια με την αριστερά.» Και με αυτή τη φράση εξήγησε και το γεγονός οτι κάλεσε στην παρουσίαση ως ομιλητή και τον γνωστό συγγραφέα Χρήστο Χωμενίδη, που προέρχεται από την κεντροαριστερά και έχει οικογενειακές ρίζες στην αριστερά.

Ο κ.Χατζιδακης υπεραμύνθηκε της ανάγκης η Νέα Δημοκρατία οχι μόνο να αγκαλιάσει τη λογική των μεταρρυθμίσεων αλλά και να προχωρήσει με πολυ τολμηρά βήματα ως κυβέρνηση το πρώτο κρίσιμο εξάμηνο και θυμήθηκε την δίκη του περιπέτεια με την Ολυμπιακή. «Για την Ολυμπιακή πληρώναμε 400 εκατ. τον χρόνο. Εγώ ο ανάλγητος προχώρησα και, εκεί που πληρώναμε 400 εκατ. τον χρόνο τώρα εισπράττουμε 250 εκατ. τον χρόνο. Αυτή είναι η αλλαγή. Για να γίνουν αυτά με κυνηγούσαν στο σπίτι μου, έγινα ο αντιπαθέστερος υπουργός, αλλά επέμεινα και τώρα αντί να πληρώνουμε εισπράττουμε αυτή είναι η πραγματική αξία των μεταρρυθμίσεων. Ο κόσμος προχωρά με τεράστιες γιγαντιαίες ασύλληπτες ταχύτητες, αξίζει να βάλουμε τα δυνατά μας, μην έχουμε στόχο να απομονωθούμε από τις αλλαγές, δεν γίνεται να σταματήσουμε τη γη και να κατέβουμε, αν δεν προσαρμοστούμε στην πραγματικότητα θα μας προσπεράσει και θα μας περιθωριοποιήσει».

Ιδιαίτερο πολιτικό ενδιαφέρον είχε και η αναφορά Χατζιδάκη για τον Νίκο Δένδια για τον οποίο είπε οτι έχουν κοινή αντίληψη για το ποιο πρέπει να είναι το πλαίσιο της ΝΔ.

«Είμαστε και οι δυο υπέρ μίας σύγχρονης και ευρωπαϊκής ΝΔ» ανάφερε και πίστωσε στον πρώην υπουργό και την εκκαθάριση όπως είπε του άγους της ΧΑ”. Εξίσου θετικά και με σημειολογικό περιεχόμενο ηταν και τα όσα είπε ο Νίκος Δένδιας από την πλευρά του για τον Κωστή Χατζιδάκη. «Ο Κωστής τοποθετείται ξεκάθαρα, χρειάζεται μία θαρραλέα αλλά πολιτισμένη αντιπαράθεση με την αριστερά. Η ιδεολογική μάχη με την αριστερά πρέπει να δοθεί με πειθώ και με επιχειρήματα.

Το βιβλίο μας λέει ότι θα πρέπει να προσπαθήσουμε και να υποστηρίξουμε την κυρίαρχη ιδεολογία μας τον κοινωνικό φιλελευθερισμό έναντι της Αριστεράς. Αλλά όχι με την παγίδα της εξομοίωσης του επιπέδου με την Αριστερά.

Μάλιστα πρόσθεσε ότι αντιλαμβάνεται τον Κωστή Χατζηδάκη σε μία συμπόρευση ως εν όπλοις συνάδελφο, καθώς «αντιλαμβανόμαστε με τον ίδιο τρόπο το πώς πρέπει να δοθεί η πολιτική μάχη και η ιδεολογική αντιπαράθεση».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ