To Fox News γνώριζε για τη σχέση του Τραμπ με τη Στόρμι Ντάνιελς, αλλά «έθαψε» την είδηση - iefimerida.gr

To Fox News γνώριζε για τη σχέση του Τραμπ με τη Στόρμι Ντάνιελς, αλλά «έθαψε» την είδηση

Η Στόρμι Ντάνιελς (Φωτογραφία: Charles Sykes/Invision/AP)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το Fox News γνώριζε πριν τις προεδρικές εκλογές για την ερωτική σχέση του Ντόναλντ Τραμπ με την πορνοστάρ Στόρμι Ντάνιελς, αλλά αποφάσισε να «θάψει» την είδηση, γιατί ο ιδιοκτήτης του, Ρούπερτ Μέρντοχ ήθελε να νικήσει ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος.

Σύμφωνα με το περιοδικό The New Yorker η δημοσιογράφος Diana Falzone του αγαπημένου δικτύου του Τραμπ όχι μόνον είχε μάθει πριν τις εκλογές της 8ης Νοεμβρίου 2016 για τη σχέση του με την Ντάνιελς, αλλά είχε στην κατοχή της και e-mails και άλλα στοιχεία, από τα οποία προέκυπτε ότι ο τότε δικηγόρος του Τραμπ, Μάικλ Κοέν, σκόπευε να πληρώσει την πορνοστάρ για να κρατήσει το στόμα της κλειστό. Τις λεπτομέρειες της καταβολής των 130.000 δολαρίων από τον Κοέν στη Ντάνιελς -κατά κόσμον Στέφανι Κλίφορντ- αποκάλυψε η Wall Street Journal την περασμένη άνοιξη προκαλώντας σάλο, ενώ προ ημερών ο Κοέν κατέθεσε ενώπιον του Κογκρέσου ότι την υπόθεση του την είχε αναθέσει ο ίδιος ο Τραμπ και ότι εκείνος του είχε δώσει τα χρήματα που κατέληξαν στα χέρια της πορνοστάρ.

Όπως αποκαλύπτει τώρα το New Yorker το Fox News γνώριζε έναν μήνα πριν τις εκλογές τις πληροφορίες για την υπόθεση Στόρμι Ντάνιελς, αλλά ο προϊστάμενος της δημοσιογράφου, Κεν ΛαΚορτ της είπε: «καλή δουλειά, μικρή. Αλλά ο Ρούπερτ θέλει να νικήσει ο Ντόναλντ Τραμπ. Άστο λοιπόν...»

Ο ΛαΚορτ αρνήθηκε ότι είπε κάτι τέτοιο, αλλά ένας συνάδελφος της δημοσιογράφου επιβεβαίωσε στο περιοδικό ότι έτσι διημείφθη ο διάλογος.

Αντί να επιβραβευτεί για την έρευνά της η Falzone αργότερα υποβιβάστηκε, κατέθεσε μήνυση κατά του Fox News και τελικά κατέληξε σε μια διευθέτηση υπογράφοντας ένα σύμφωνο εμπιστευτικότητας, που την εμποδίζει να μιλήσει για το θέμα.

Το αγαπημένο δίκτυο του Τραμπ ανήκει στη μηντιακή επιχείρηση του Ρούπερτ Μέρντοχ, που φέρεται να έχει στενές σχέσεις με τον Ρεπουμπλικανό πρόεδρο. Σύμφωνα δε με το New Yorker οι δύο άνδρες επικοινωνούν συχνά καθώς υπάρχει μια «άμεση τηλεφωνική γραμμή σύνδεσης» μεταξύ του Οβάλ Γραφείου και του Μέρντοχ.


Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ντόναλντ Τραμπ ΣΤΟΡΜΙ ΝΤΑΝΙΕΛΣ FOX news
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ