«Πόλεμος» Ανδρέα Ψυχάρη - Σωκράτη Φάμελλου για τα δάνεια [βίντεο] - iefimerida.gr

«Πόλεμος» Ανδρέα Ψυχάρη - Σωκράτη Φάμελλου για τα δάνεια [βίντεο]

Ο Σωκράτης Φάμελλος/ Φωτογραφία: SOOC- ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΣΑΚΑΛΙΔΗΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αγρια αντιπαράθεση περί δανείων, ξέσπασε μεταξύ του Ανδρέα Ψυχάρη και του Σωκράτη Φάμελλου.

Αφορμή ήταν η αναφορά του πρώην βουλευτή της ΝΔ σε τηλεοπτική εκπομπή, σχετικά με το δάνειο που είχε πάρει ο αδελφός του Παναγιώτης Ψυχάρης για τον ΔΟΛ.

Ο Ανδρέας Ψυχάρης παραδέχθηκε ότι ήταν λάθος η αναφορά που είχε κάνει ο αδελφός του στην επιτροπή της Βουλής ότι το δάνειο εκείνο το είχε πάρει με εγγύση «αέρα», σημειώνοντας ωστόσο ότι ήταν ειρωνική η επίμαχη φράση.

Πρόσθεσε δε πως για τα 15 εκατ. εκείνα, υπήρχε πλήρης εξασφάλιση, εν αντιθέσει- όπως πρόσθεσε - με τα δάνεια βουλευτών.

«Δεν υπάρχει πλήρης εξασφάλιση σε διαφόρους πολιτικούς που έχουν πάρει δάνεια, όπως ο κ. Φάμελλος, η κα Κουντουρά, ο κ. Κουίκ, ο κ. Νικολόπουλος, ο κ., Καμμένος , που χρωστάνε μέχρι και 1 εκατ. και δεν ξέρουμε με τι είδους εγγυήσεις το πήραν, με τι διαδικασίες και τι είδους δόσεις δίνουν» είπε ο Α. Ψυχάρης.

Δείτε το επίμαχο απόσπασμα μετά το 9ο λεπτό:

Στις αιτιάσεις του κ. Ψυχάρη, απάντησε με εξώδικο ο Σωκράτης Φάμελλος.

«Το εν λόγω στεγαστικό δάνειο έλαβα το 2006 και αφορά στην οικογενειακή μου πρώτη κατοικία, που αποτελεί και την εγγύηση του δανείου μου. Ήταν ύψους 200.000 ευρώ και 20ετούς διάρκειας και φυσικά είναι απολύτως ενήμερο και αποπληρώνεται κανονικά, χωρίς καμία αλλαγή των αρχικών όρων της σύμβασης», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο κ. Φάμελλος.

«Το 2006, περίοδο κατά την οποία δεν κατείχα το βουλευτικό αξίωμα, σαφώς και δεν έλαβα κανένα δάνειο “με αέρα”», επισημαίνει και συμπληρώνει ότι κατά συνέπεια δεν κινδυνεύει με κατάσχεση του ακινήτου του, όπως δήλωσε ο Ανδρέας Ψυχάρης σε τηλεοπτική εκπομπή «ότι συμβαίνει με τα ακίνητα για τα δάνεια του αδελφού του».

«Από την πλευρά μου καλώ εξωδίκως τον κ. Ανδρέα Ψυχάρη να προβεί άμεσα σε ανάκληση της δήλωσής του και αποκατάσταση της αλήθειας με τον αντίστοιχο τρόπο. Δηλαδή να δημοσιευθεί δήλωσή του στην επόμενη αντίστοιχη εκπομπή με περιεχόμενο που να αίρει κάθε εσφαλμένη εντύπωση που αφορά το πρόσωπό μου. Σε αντίθετη περίπτωση προτίθεμαι να προβώ στην άσκηση των δικαιωμάτων μου», καταλήγει η ανακοίνωση.

Ψυχάρης: «Ελα σε debate όποτε θέλεις να μιλήσουμε για τα δάνεια»

Με αιχμηρό τρόπο απάντησε ο Ανδρέας Ψυχάρης λέγοντας πως ειδικά ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρέπει να μιλά για λάσπη. Και (προ) καλεί τον Σωκράτη Φάμελλο σε debate όπου και όποτε επιθυμεί.

«Επειδή αγαπητέ Σωκράτη @SFamellos ο ΣΥΡΙΖΑ ειδικά δεν πρέπει να μιλάει για λάσπη, όποτε θέλεις και σε οποίο κανάλι θέλεις μπορούμε να κάνουμε ένα debate για το δάνειο του αδελφού μου, το δικό σου, της Κουντούρα, του Κουίκ»έγραψε ο Α. Ψυχάρης σε ανάρτησή του στο twitter.

Επειδή αγαπητέ Σωκράτη @SFamellos ο ΣΥΡΙΖΑ ειδικά δεν πρέπει να μιλάει για λάσπη, όποτε θέλεις και σε οποίο κανάλι θέλεις μπορούμε να κάνουμε ένα debate για το δάνειο του αδελφού μου, το δικό σου, της Κουντούρα, του Κουίκ @takishatzis @AvgiOnline @atsipras

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ