Νέα συγκέντρωση από τις χήρες έξω από το υπ. Εργασίας -Ακαρπη η συνάντηση με Πετρόπουλο [εικόνες] - iefimerida.gr

Νέα συγκέντρωση από τις χήρες έξω από το υπ. Εργασίας -Ακαρπη η συνάντηση με Πετρόπουλο [εικόνες]

Μια ακόμη συγκέντρωση του Συλλόγου ΑΞΙΑ στο υπουργείο Εργασίας / Φωτογραφία: InTime News/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μια ακόμη συγκέντρωση, μπροστά από το υπουργείο Εργασίας, πραγματοποίησαν τη Δευτέρα οι γυναίκες μέλη του Συλλόγου Συζύγων Θανόντων ΑΞΙΑ.

Υστερα από μια εβδομάδα καθημερινής παρουσίας έξω από το υπουργείο, αντιπροσωπεία του Συλλόγου έγινε δεκτή από τον υφυπουργό Τάσο Πετρόπουλο.

Από τη συγκέντρωση το πρωί της Δευτέρας / Φωτογραφία: InTime News/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Ο κ. Πετρόπουλος κατά τη συνάντηση έδωσε τη διαβεβαίωση ότι το εισόδημά τους θα προστατευθεί ανεξάρτητα από την ηλικία τους.

Παρά ταύτα, η επαφή δεν απέδωσε καρπούς, καθώς σύμφωνα με τον Σύλλογο ΑΞΙΑ, ο κ. Πετρόπουλος δεν έδωσε έγγραφη διαβεβαίωση, στην οποία να δεσμεύεται για νομοθετική ρύθμιση μέσα στον Μάρτιο.

Φωτογραφία: InTime News/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Υπενθυμίζεται ότι τα μέλη του Συλλόγου ΑΞΙΑ ζητούν κατάργηση των ηλικιακών κριτηρίων χορήγησης σύνταξης, την επαναφορά του 70% της σύνταξης του εκλιπόντος (αντί του 50% που ισχύει σήμερα), καθώς και τη μείωση του ορίου της πενταετίας εγγάμου βίου στα τρία έτη, όπως ίσχυε στο παρελθόν.

Φωτογραφία: InTime News/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ