Διαμαρτυρία αναπληρωτών εκπαιδευτικών έξω από το ΑΣΕΠ -Πέταξαν τρικάκια και άνοιξαν πανό [εικόνες] - iefimerida.gr

Διαμαρτυρία αναπληρωτών εκπαιδευτικών έξω από το ΑΣΕΠ -Πέταξαν τρικάκια και άνοιξαν πανό [εικόνες]

Διαμαρτυρία αναπληρωτών εκπαιδευτικών έξω από τον ΑΣΕΠ
ΑΓΓΕΛΟΣ ΣΚΟΡΔΑΣ

Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν αυτήν την ώρα αναπληρωτές εκπαιδευτικοί της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης έξω από τα γραφεία του ΑΣΕΠ.

Οι δάσκαλοι και οι καθηγητές που συμμετέχουν στην κινητοποίηση αντιτίθενται στο νέο σύστημα προσλήψεων στα δημόσια σχολεία και ζητούν μόνιμους και μαζικούς διορισμούς εκπαιδευτικών. Ζητούν να αποσυρθεί εδώ και τώρα το λεγόμενο «προσοντολόγιο», το οποίο, όπως εξηγούν, δίνει προτεραιότητα σε συναδέλφους τους με μηδενική εργασιακή εμπειρία αλλά επιπλέον τίτλους σπουδών (μεταπτυχιακούς, διδακτορικούς κ.ά.) και υποβαθμίζει την προϋπηρεσία χιλιάδων αναπληρωτών.

Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν αναπληρωτές εκπαιδευτική της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης

«Ο νόμος 4589/2019 για τον τρόπο διορισμού και πρόσληψης αναπληρωτών που ψήφισε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ σε πλήρη ευθυγράμμιση με τα αντιεκπαιδευτικά σχέδια ΟΟΣΑ – ΕΕ, απαξιώνει πλήρως τα επαγγελματικά δικαιώματα του πτυχίου και της προϋπηρεσίας, οδηγεί σε ριζική ανακατάταξη των πινάκων και, συνεπώς, σε χιλιάδες απολύσεις αναπληρωτών», τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσαν οι σύλλογοι εκπαιδευτικών που συμμετέχουν στην κινητοποίηση. Οι εκπαιδευτικοί ανήρτησαν πανό, φώναξαν συνθήματα και πέταξαν τρικάκια με τα αιτήματα τους.

Οι δάσκαλοι και οι καθηγητές που συμμετέχουν στην κινητοποίηση αντιτίθενται στο νέο σύστημα προσλήψεων στα δημόσια σχολεία και ζητούν μόνιμους και μαζικούς διορισμούς εκπαιδευτικών
Ζητούν να αποσυρθεί εδώ και τώρα το λεγόμενο «προσοντολόγιο», το οποίο, όπως εξηγούν, δίνει προτεραιότητα σε συναδέλφους τους με μηδενική εργασιακή εμπειρία αλλά επιπλέον τίτλους σπουδών
Οι εκπαιδευτικοί ανήρτησαν πανό, φώναξαν συνθήματα και πέταξαν τρικάκια με τα αιτήματα τους
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ