Η Audi λανσάρει τη νέα γενιά υβριδικών -Ηλεκτρική αυτονομία μεγαλύτερη των 40 χιλιομέτρων - iefimerida.gr

Η Audi λανσάρει τη νέα γενιά υβριδικών -Ηλεκτρική αυτονομία μεγαλύτερη των 40 χιλιομέτρων

Η νέα γενιά plug-in υβριδικών της Audi
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μια πλήρη γκάμα υβριδικών εκδόσεων, των μοντέλων Q5, A6, A7 Sportback και A8, που θα έχουν ηλεκτρική αυτονομία μεγαλύτερη των 40 χιλιομέτρων, θα παρουσιάσει η Audi στo Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης.

Οπως ανακοινώθηκε πρόκειται για τα plug-in υβριδικά (PHEV) τα οποία θα αποτελέσουν το νέο, μεγάλο κεφάλαιο στη στρατηγική της εταιρείας.

Ανάλογα με το μοντέλο, υπάρχει επιλογή ανάμεσα σε δύο εκδόσεις που διαφοροποιούνται στην απόδοση και στον εξοπλισμό.

Μία έκδοση comfort και μία με σπορ S line χαρακτήρα, με πιο σφιχτή ρύθμιση ανάρτησης και πιο ισχυρό ηλεκτρικό μοτέρ, για πιο δυναμική οδήγηση. Πλέον σύμφωνα με την ενημέρωση της εταιρείας. τα plug-in υβριδικά μοντέλα θα ξεχωρίζουν από το λογότυπο "TFSI e", ενώ τα καθαρά ηλεκτρικά αυτοκίνητα θα διακρίνονται από το λογότυπο "e-tron".

Τα χαρακτηριστικά των νέων υβριδικών

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο λόγος που τα plug-in υβριδικά οχήματα γνωρίζουν μεγάλη ανταπόκριση και αναμένεται τα επόμενα χρόνια να έχουν «μέλλον» από τους οδηγούς είναι ότι διαθέτουν προηγμένο τεχνολογικά χαρακτήρα, έχουν ηλεκτρική αυτονομία περίπου 40-50 χιλιόμετρα, ενώ παράλληλα υπάρχει και η δυνατότητα κίνησης με καύσιμο, άρα απώλεια άγχους για το πως θα κινηθεί ο οδηγός μακριά από την πόλη.

Όλα τα νέα plug-in υβριδικά μοντέλα της Audi χρησιμοποιούν έναν υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα βενζίνης άμεσου ψεκασμού με τον ηλεκτροκινητήρα να είναι ενσωματωμένος στη μετάδοση. Μια μπαταρία ιόντων-λιθίου βρίσκεται κάτω από το χώρο αποσκευών για να προσφέρει ηλεκτρική ενέργεια και το ηλεκτρικό μοτέρ να υποστηρίζει το θερμικό κατά την φάση της επιτάχυνσης. Το αποτέλεσμα είναι η πολύ γρήγορη εκκίνηση και η ισχυρή επιτάχυνση.

Ταυτόχρονα, όσον αφορά στην ανάκτηση ενέργειας, το σύστημα μετάδοσης παραπέμπει σε εκείνο του αμιγώς ηλεκτροκίνητου Audi e-tron. Έχει σχεδιαστεί για υψηλή απόδοση και μέγιστη ανάκτηση ενέργειας. Στην διάρκεια της επιβράδυνσης, τα νέα υβριδικά μοντέλα της Audi ανακτούν έως 80 kW ενέργειας. Το ηλεκτρικό μοτέρ διαχειρίζεται τις ελαφριές επιβραδύνσεις, δηλαδή το μεγαλύτερο ποσοστό της καθημερινής κίνησης.

Τα τέσσερα προγράμματα

Επιπλέον, ο οδηγός μπορεί να επιλέξει ανάμεσα στα προγράμματα "comfort", "efficiency", "auto" και "dynamic" όπου διαφοροποιούνται ανάλογα με4 την επιλογή η μετάδοση, η ανάρτηση και το σύστημα διεύθυνσης. Τέλος, ο οδηγός έχει όλη την απαραίτητη πληροφόρηση που αφορά την ηλεκτρική οδήγηση, τον μετρητή ισχύος, την αυτονομία και την ροή ενέργειας, μέσω του ψηφιακού ταμπλό Audi virtual cockpit και της κεντρικής οθόνης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Audi Audi Q5 Audi A6 AUDI A7 Audi A8 υβριδικά plug-in υβριδικά
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ