Αλιγάτορας-τέρας βρέθηκε σε χαντάκι στη Τζόρτζια των ΗΠΑ – Ζυγίζει 317 κιλά! [βίντεο] - iefimerida.gr

Αλιγάτορας-τέρας βρέθηκε σε χαντάκι στη Τζόρτζια των ΗΠΑ – Ζυγίζει 317 κιλά! [βίντεο]

O βιολόγος Μπρεντ Χάουζ ποζάρει με τον τεράστιο αλιγάτορα (Φωτογραφία: Brent Howze via WALB)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ένας τεράστιος αλιγάτορας εντοπίστηκε σε ένα αρδευτικό αυλάκι στην Τζόρτζια των ΗΠΑ κι ήταν τόσο μεγάλος -βάρους 317 κιλών και μήκους τεσσάρων μέτρων- που πολλοί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έκαναν λόγο για απάτη.

Αλλά ο βιολόγος με ειδίκευση στην άγρια πανίδα του Tμήματος Φυσικών Πόρων της Τζόρτζια ( DNR), Μπρεντ Χάουζ, που ποζάρει στη φωτογραφία με τον αλιγάτορα, έσπευσε να διαβεβαιώσει ότι το τεράστιο ερπετό, είναι πέρα για πέρα αληθινό: «Είστε απολύτως ασφαλής. Αυτά τα ζώα υπάρχουν. Βρίσκονται επί αιώνες εδώ, συνυπάρχουν με τους ανθρώπους και θα συνεχίσουν να το κάνουν», δήλωσε.

Αλιγάτορας-τέρας βρέθηκε σε χαντάκι στη Τζόρτζια των ΗΠΑ – Ζυγίζει 317 κιλά! [βίντεο]   | iefimerida.gr 0

Τον αλιγάτορα εντόπισαν τρία άτομα σε αρδευτικό χαντάκι κοντά στη δυτική όχθη της λίμνης Μπλάκσιερ στην κομητεία Σάμτερ της Τζόρτζια και ειδοποίησαν την DNR. «Είχε μήκος τέσσερα μέτρα, ενάμιση μέτρο περίμετρο στο στήθος και βάρος 317 κιλά», είπε ο Χάουζ.

Η υπηρεσία του πιστεύει ότι ο αλιγάτορας είναι ηλικίας περίπου 50 ετών, αν και ερευνά το θέμα. Το πελώριο ζώο ήταν στο αυλάκι για περίπου μία εβδομάδα αν και οι αλιγάτορες δεν συνηθίζουν να παραμένουν τόσο πολύ στο ίδιο σημείο. Ήταν άρρωστος κι έτσι του έκαναν ευθανασία. «Όταν τον βγάλαμε στην όχθη, διαπιστώσαμε ότι έφερε αρκετά τραύματα, ορισμένα και από σφαίρες», είπε ο Χάουζ. Τόνισε δε οι αλιγάτορες πολύ σπάνια επιτίθενται σε ανθρώπους, αφού δεν αποτελούν μέρος της τροφικής τους αλυσίδας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ αλιγάτορας Τζόρτζια
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ