Λαβρόφ σε Πομπέο: Κατάφωρη επέμβαση των ΗΠΑ στη Βενεζουέλα - iefimerida.gr

Λαβρόφ σε Πομπέο: Κατάφωρη επέμβαση των ΗΠΑ στη Βενεζουέλα

Ο Σεργκέι Λαβρόφ/ Φωτογραφία: AP- Alexander Zemlianichenko
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Σεργκέι Λαβρόφ, κατά τη διάρκεια συνομιλίας του με τον Μάικ Πομπέο, καταδίκασε την κατάφωρη επέμβαση και την καταστροφική επιρροή των ΗΠΑ στη Βενεζουέλα.

«Οι προκλήσεις και η καταστροφική εξωτερική επιρροή, με υποκριτικό πρόσχημα την ανθρωπιστική βοήθεια, δεν έχουν καμία σχέση με τη δημοκρατική διαδικασία», τόνισε ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας.

Ο Λαβρόφ καταδίκασε «τις αμερικανικές απειλές εναντίον της νόμιμης κυβέρνησης, μια κατάφωρη επέμβαση στις εσωτερικές υποθέσεις ενός κυρίαρχου κράτους και μια αναίσχυντη παραβίαση του διεθνούς δικαίου», σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση. Ακόμη, δήλωσε στον Αμερικανό ομόλογό του ότι η Μόσχα είναι έτοιμη για διμερείς διαβουλεύσεις με την Ουάσινγκτον, για τη Βενεζουέλα, υπό τον όρο ότι αυτές θα συμμορφώνονται αυστηρά προς τις αρχές του (Καταστατικού) Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών.

«Οι πολίτες της Βενεζουέλας και μόνο έχουν το δικαίωμα να αποφασίσουν για το μέλλον τους», συμπλήρωσε, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ