Ισλαμιστές: O Οσάμα μπιν Λάντεν έγινε μάρτυρας - iefimerida.gr

Ισλαμιστές: O Οσάμα μπιν Λάντεν έγινε μάρτυρας

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Σον Χαντ, εκπρόσωπος της Jema'ah Ansharut Tauhid, της ισλαμικής οργάνωσης που έχει ιδρύσει ο ινδονήσιος Αμπού Μπακάρ Μπασίρ, δήλωσε ότι είναι σαφές πως ο μπιν Λάντεν έγινε μάρτυρας.

"Στο Ισλάμ, ένας άνδρας που πεθαίνει...στη διάρκεια μάχης σύμφωνα με τη σαρία θα εξασφαλίσει τον ανώτατο τίτλο (τιμής) για την ανθρωπότητα, πέραν του προφήτη, δηλαδή εκείνον του μάρτυρα. Ο Οσάμα είναι ένας μαχητής για το Ισλάμ, για τη σαρία".

Για πολλούς μουσουλμάνους ηγέτες η μεγάλη ανησυχία είναι η πόντιση της σορού του μπιν Λάντεν στη θάλασσα και όχι ο ενταφιασμός της. Η σορός του ηγέτη της αλ Κάιντα μεταφέρθηκε με αμερικανικό αεροπλανοφόρο και σύμφωνα με αμερικανούς αξιωματούχους ποντίστηκε στη θάλασσα με βάση τις μουσουλμανικές παραδόσεις.

"Αυτός δεν είναι ο ισλαμικός τρόπος. Ο ισλαμικός τρόπος είναι να θάβεις τον νεκρό στη Γη (αν έχει πεθάνει εκεί) όπως όλους τους άλλους ανθρώπους," λέει ο σαουδάραβας Άμπντουλ Μόχσεν Αλ-Ομπάϊκαν, σύμβουλος το Σαουδικού Βασιλικού Δικαστηρίου.

Ο Αμιντάν, μέλος του ινδονησιακού Συμβουλίου των Ουλεμάδων (MUI), της ανώτατης ισλαμικής αρχής στη μεγαλύτερη μουσουλμανική κοινότητα στον κόσμο, υποστηρίζει ότι περισσότερο τον προβληματίζει η ταφή παρά το πως σκοτώθηκε ο μπιλ Λάντεν.

"Η πόντιση της σορού κάποιου στον ωκεανό προϋποθέτει την ύπαρξη μίας εξαιρετικά ιδιαίτερης κατάστασης. Υπάρχει τέτοια;, " είπε στο Ρόιτερς.

"Αν οι ΗΠΑ δεν μπορούν να το εξηγήσουν αυτό, τότε φαίνεται το ίδιο με το να πετάξεις το κουφάρι ενός ζώου (στη θάλασσα) και αυτό σημαίνει ότι δεν υπάρχει σεβασμός προς τον άνθρωπο...και αυτό που έκαναν μπορεί να προκαλέσει μεγαλύτερο μένος στους υποστηρικτές του Οσάμα", σχολιάζει ο ίδιος.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ