Πάνω από 120 εκ. ευρώ άφησε ως διαθήκη, ο διάσημος ζωγράφος Λούσιαν Φρόιντ - iefimerida.gr

Πάνω από 120 εκ. ευρώ άφησε ως διαθήκη, ο διάσημος ζωγράφος Λούσιαν Φρόιντ

Πάνω από 120 εκ. ευρώ άφησε ως διαθήκη ο διάσημος ζωγράφος Λούσιαν Φρόιντ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Περίπου 120 εκατομμύρια άφησε ως διαθήκη ο μεγάλος ζωγράφος Λούσιαν Φρόιντ, μπαίνοντας στην Ιστορία ως τον Βρετανό καλλιτέχνη με μεγαλύτερη περιουσία που έχει αφήσει. Ωστόσο ακόμη και εάν το ποσό ακούγεται ιλιγγιώδες, πολλοί από τους απογόνους του ίσως δεν έχουν ικανοποιηθεί.

Ο Λούσιαν που πέθανε τον ιούλιο του 2012 σε ηλικία 88 ετών, είναι εγγονός του διάσημου ψυχαναλυτή Σίγκμουντ Φρόιντ. Το έργο του ήταν αναγνωρισμένο εδώ και πολλά χρόνια, καθώς τα πορτρέτα που έφτιαχνε ήταν διάσημα σε όλον τον κόσμο. Στην θεματολογία περιλαμβάνονταν πρόσωπα από την βασίλισσα Ελισάβετ μέχρι το μοντέλο Κέιτ Μος.

Το 2008, το έργο του Φρόιντ με τίτλο «Benefits Supervisor Sleeping», το πορτρέτο μια γυμνής παχύσαρκης γυναίκας που κοιμάται σε έναν καναπέ, πουλήθηκε από τον Οίκο Christies στο ποσό των 33,6 εκατομμυρίων δολαρίων, ρεκόρ για έργο ζωγράφου που βρισκόταν εν ζωή.

Σύμφωνα με τα όσα δημοσιεύει η βρετανική εφημερίδα «Mail on Sunday», ο ζωγράφος άφησε μία μονοκατοικία του, αξίας 2,5 εκ. λιρών, στον επί πολλά χρόνια συνεργάτη του Ντέιβιντ Ντόσον. Ο ίδιος εικονιζόταν σε μισοτελειωμένο πορτέτρο «Portrait of the Hound», μαζί με τον Έλι, το κατοικίδιο του Φρόιντ.

Στην συνέχεια, η Ντιάνα Ρόστρον, δικηγόρος του Βρετανού καλλιτέχνη, καθώς και μία από τις κόρες του, η Ροουζ Πίαρς, κληρονομούν την υπόλοιπη περιουσία του. Οι δύο γυναίκες κατονομάζονται ως διαχειρίστριες της διαθήκης και θα φροντίσουν για την καταστροφή προσωπικών αντικειμένων του ζωγράφου σύμφωνα με τις επιθυμίες που είχε εκφράσει εν ζωή.

Ο Φρόιντ είχε παντρευτεί δύο φορές και απέκτησε τουλάχιστον 14 παιδιά, από τα οποία τα δύο με την πρώτη του σύζυγο και τα υπόλοιπα με διάφορες ερωμένες. Φημολογείται πάντως ότι ο πραγματικός αριθμός των απογόνων του ήταν ακόμα μεγαλύτερος.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ