Ξανά στους δρόμους χιλιάδες Σέρβοι κατά του Βούτσιτς -Με φωτογραφίες του ως «Πινόκιο» [εικόνες] - iefimerida.gr

Ξανά στους δρόμους χιλιάδες Σέρβοι κατά του Βούτσιτς -Με φωτογραφίες του ως «Πινόκιο» [εικόνες]

Μέγα πλήθος στο Βελιγράδι κατά του Βούτσιτς / Φωτογραφία: AP Images
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μια νέα μαζική κινητοποίηση, εναντίον του προέδρου της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς, πραγματοποίησαν το Σάββατο, στο Βελιγράδι, χιλιάδες πολιτών.

Οι διαμαρτυρόμενοι βγήκαν στους δρόμους για δέκατο τρίτο συναπτό Σάββατο, απαιτώντας να έχουν ελεύθερα Μέσα Ενημέρωσης καθώς και ελεύθερες εκλογές.

Κρατώντας πανό που απεικόνιζαν -μεταξύ άλλων- τον Βούτσιτς ως Πινόκιο, οι πολίτες φώναξαν συνθήματα κατά «των ψεμάτων του Αλεξάντρ Βούτσιτς».

Ο Βούτσιτς ως... Πινόκιο / Φωτογραφία: AP Images

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, επί τρεις μήνες, οι συμμετέχοντες στην κινητοποίηση εκφράζουν την εναντίωσή τους στην ατμόσφαιρα βίας, φόβου και απειλών εναντίον των αντιφρονούντων και των δημοσιογράφων που επικρίνουν την κυβέρνηση.

Ο πρόεδρος κατηγορείται από τους διαδηλωτές για αυταρχισμό και διαφθορά.

Η συμμετοχή ήταν πολύ μεγάλη / Φωτογραφία: AP Images

Η κινητοποίηση έχει την υποστήριξη της λεγόμενης Συμμαχίας για τη Σερβία, ενός μάλλον ετερόκλιτου σχηματισμού κομμάτων της αντιπολίτευσης απ' όλο το πολιτικό φάσμα, από την αριστερά ως την άκρα δεξιά.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ