Basket League: Συνεχίζει την καταδίωξη της τετράδας ο ΠΑΟΚ - iefimerida.gr

Basket League: Συνεχίζει την καταδίωξη της τετράδας ο ΠΑΟΚ

Φωτογραφία: ΑΠΕ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με λυμένα... χέρια και πόδια από το ημίχρονο και μετά ο ΠΑΟΚ επικράτησε σήμερα στο PAOK Sports Arena, στην επανέναρξη της Basket League, με τη 17η αγωνιστική, επί του Χολαργού με 80-73.

Κομβικό για την υπέρ του εξέλιξη του ματς, αποτέλεσε η αποτελεσματικότητά του από τα 6.75 (10/21 τρίποντα). Τομέα που είχε βασική αιχμή τον Λίνο Χρυσικόπουλο, ο οποίος ήταν και ο κορυφαίος του στο παρκέ (16π., με 4/5 τρίποντα, 5 ριμπάουντ, 5 ασ., 1 μπλ.).

Στηρίγματα στο έργο του ο διεθνής φόργουορντ είχε τους Φιλ Γκος (11π., 3 ασ), Μιλένκο Τέπιτς (11π.., 5 ριμπ, 1 κλ). Δεν αγωνίστηκαν για τον «Δικέφαλο» οι τραυματίες Τζαμάλ Τζόουνς, Ουίλ Χάτσερ (σ.σ. ο πρώτος εξαιτίας του προβλήματος που τον ταλαιπωρεί καιρό στο γόνατο, ενώ ο δεύτερος επέστρεψε από τις ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη με ενοχλήσεις).

Πάλεψε περισσότερο για τους φιλοξενούμενους ο Βλαδίμηρος Γιάνκοβιτς (20π., 2 ασ).

Τα δεκάλεπτα: 18-17, 37-31, 66-46, 80-73

Αποδοτικότερος στο τρίλεπτο του ματς ο Χολαργός, διάστημα στο οποίο προηγήθηκε με 3-9. Ο ΠΑΟΚ απάντησε με επιμέρους σκορ 10-1, με την εκτελεστική δεινότητα των Ζάρα, Μαργαρίτη από τα 6.75, αλλά και τον Χρυσικόπουλο και πήρε τα ηνία με 13-10.

Με τον Γιάνκοβιτς να βάζει την μπάλα στο καλάθι, ο Χολαργός έγινε, εκ νέου, αφεντικό στο παιχνίδι (8' 13-17). Ο «Δικέφαλος» , αρχικά, ισοφάρισε (17-17) και απέκτησε «αέρα» 5 πόντων στο 15' (28-23), λειτουργώντας καλύτερα αμυντικά, συνεχίζοντας να βρίσκει τρόπο από το τρίποντο, αλλά και με όμορφες συνεργασίες των παικτών του στη ρακέτα, με τελικό αποδέκτη τον Γκάρετ.

Η διαφορά α«ανέβηκε», στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου, στο +9 (40-31), με τον Χρυσικόπουλο να «πυροβολεί» από τα 6.75 και λίγο αργότερα με τους Κόνιαρη, Τέπιτς στο +13 (23' 47-34).

Πιέζοντας ακόμη περισσότερο αμυντικά και «βομβαρδίζοντας» σταθερά από το τρίποντο, με τον Γκος να μπαίνει στο κάδρο (2/2), οι «ασπρόμαυροι» ξέφυγαν με +22 στο 29' (66-44), βάζοντας, ουσιαστικά, το... νερό στο αυλάκι για την κατάκτηση της νίκης.

Ο Χολαργός έκανε την ύστατη προσπάθεια για να ανατρέψει της εις βάρος του κατάσταση. Πλησίασε στους 11 πόντους στο 35' (70-59) και στα 1'24'' πριν τη λήξη της αναμέτρησης, στους 6, με πρωτοβουλίες του Γιάνκοβιτς (74-68). Ο ΠΑΟΚ διατήρησε την ψυχραιμία του , έβαλε βολές (3/4), με τους Γκάρετ, Κόνιαρη και «καθάρισε» το ματς με τρίποντο από τον Τέπιτς.

*Λίγο πριν την έναρξη της τρίτης περιόδου αφίχθη στο γήπεδο, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του, το μέλος του ΔΣ της ΠΑΕ ΠΑΟΚ και γιος του ιδιοκτήτη της εταιρείας, Γιώργος Σαββίδης. Παρακολούθησε το παιχνίδι, από τα επίσημα του PAOK Sports Arena, έχοντας δίπλα του τον πρόεδρο της ΚΑΕ ΠΑΟΚ, Μπάνε Πρέλεβιτς

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Basket League ΠΑΟΚ Χολαργός αγώνας
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ