Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού στίβου: Στον τελικό του επί κοντώ Στεφανίδη και Κυριακοπούλου

Δύο προκρίσεις και έναν αποκλεισμό περιελάμβανε για τα ελληνικά «χρώματα» ο προκριματικός του επί κοντώ γυναικών, κατά την 2η ημέρα των αγώνων του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος κλειστού στίβου της Γλασκώβης.

Όπως αναμενόταν, οι Κατερίνα Στεφανίδη, Νικόλ Κυριακοπούλου προκρίθηκαν στον αυριανό τελικό, αφού υπερέβησαν τα 4,60 μ., ενώ η Ελένη Κλαούντια Πόλακ με 4,50 μ. προσπάθησε για το καλύτερο, ισοφάρισε το ατομικό ρεκόρ της, αλλά είχε τρεις άκυρες προσπάθειες στα 4,60 και κατετάγη στη 12η θέση.

Η Στεφανίδη, με 4,74 μ. φέτος, υπερέβη τα 4,60 μ. με την πρώτη προσπάθεια και δεν χρειάστηκε να κάνει άλλη, αφού πήρε την πρόκριση με στόχο να υπερασπιστεί τον τίτλο της από το 2017 στο Βελιγράδι.

Η Κυριακοπούλου, με 4,81 μ. φέτος, δεν βρέθηκε στην καλύτερη ημέρα της, αλλά τελικά κατάφερε να προκριθεί και πλέον στον τελικό όλα είναι ανοικτά. Αρχικά πέρασε τα 4,40 μ. (2η προσπάθεια), στη συνέχεια τα 4,50 μ. (3η) και τα 4,60 μ. (3η).

Πέρασε και ο Δουβαλίδης

Ο Κώστας Δουβαλίδης, μετά από μια πολύ καλή κούρσα στα προκριματικά των 60μ εμπόδια, πήρε την πρόκριση για τα ημιτελικά του αγωνίσματος που θα γίνουν αύριο (Κυριακή, 13.05). Ο αθλητής του Μπάμπη Σδρόλα μετείχε στην 2η σειρά, κατά την 2η ημέρα των αγώνων του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος κλειστού στίβου της Γλασκώβης, και τερμάτισε 2ος με 7.69 που είναι και η καλύτερη εφετινή επίδοσή του, ενώ πρώτος ήταν ο Γάλλος Ορέλ Μανγκά με 7.64.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ