Προβόπουλος: Αποκαρδιωτικά τα επόμενα χρόνια για την ελληνική οικονομία - iefimerida.gr

Προβόπουλος: Αποκαρδιωτικά τα επόμενα χρόνια για την ελληνική οικονομία

Ο Γιώργος Προβόπουλος/ Φωτογραφία: EUROKINISSI- ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η επίλυση του θέματος των «κόκκινων» δανείων θα πάρει χρόνια, εκτίμησε ο Γιώργος Προβόπουλος.

Εξηγώντας τη θέση του, ο πρώην διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας επισήμανε ότι η χώρα μας έχει τη χειρότερη επίδοση σε αυτό το θέμα, αναφέροντας ότι τα «κόκκινα» δάνεια ανέρχονται στο 46,5-47% του συνόλου των δανείων, ενώ στην Ευρώπη δεν ξεπερνούν το 4%. «Οι τράπεζες δεν μπορούν να δώσουν νέα δάνεια σε υγιείς επιχειρήσεις», σημείωσε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Ο κ. Προβόπουλος δήλωσε ακόμη ότι τα επόμενα χρόνια προβλέπονται αποκαρδιωτικά για την ελληνική οικονομία, τόσο βάσει των οικονομικών μοντέλων του ΔΝΤ όσο και της Κομισιόν.

«Τα επόμενα 40 χρόνια η οικονομία θα τρέχει με κατά μέσο ετήσιο όρο με 1% του ΑΕΠ… Αρχικά τα μοντέλα του Ταμείου έδειχναν και -0,7%, καθώς οι δημογραφικές προοπτικές είναι πολύ άσχημες, οι χειρότερες στην ευρωζώνη», εξήγησε.

Ακόμη, σχολίασε ότι η Ελλάδα θα πρέπει καθημερινά να πείθει τις αγορές για να αναχρηματοδοτεί το χρέος της που είναι τεράστιο, της τάξεως του 180% του ΑΕΠ. «Αν η χώρα γυρίσει σε πρακτικές του παρελθόντος και δεν γίνουν επενδύσεις θα υπάρξει δυσπιστία στις αγορές. Δεν έχουμε μάθει το μάθημα μας επανερχόμαστε με μεγαλύτερη ευκολία στο παρελθόν», σχολίασε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ