Διεθνής Οργάνωση Εργασίας: Στην Ευρώπη υπάρχει κίνδυνος κοινωνικής έκρηξης - iefimerida.gr

Διεθνής Οργάνωση Εργασίας: Στην Ευρώπη υπάρχει κίνδυνος κοινωνικής έκρηξης

Διεθνής Οργάνωση Εργασίας: Στην Ευρώπη υπάρχει κίνδυνος κοινωνικής έκρηξης
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ορατός είναι ο κίνδυνος κοινωνικής έκρηξης στην Ευρώπη, σύμφωνα με την έκθεση της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας (ILO). Το «χάος» αυτό ενδέχεται να προέλθει, εάν συνεχιστούν τα μέτρα λιτότητας και η ανεργία ανεβαίνει.

Όπως υποστηρίζεται στην έκθεση, τόσο τα μέτρα λιτότητας όσο και οι συνεχόμενες μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας, έχουν επιφέρει σοβαρά πλήγματα στην κοινωνία με συνέπεια ο αριθμός των ανέργων πολιτών στην Ευρώπη να έχει αυξηθεί στα 2/3 των χωρών.

«Η στρατηγική των περικοπών και της αναμόρφωσης θα έπρεπε να οδηγήσει σε ανάπτυξη, ωστόσο, αυτό δεν συμβαίνει» υπογραμμίζει ο Ρέιμοντ Τόρες, ένας εκ των συντακτών της έκθεσης, για να συμπληρώσει ότι, ως εκ τούτου, η στρατηγική αυτή είναι «αντιπαραγωγική». Ο Ρέιμοντ Τόρες εξαπολύει και επίθεση προς τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις καθώς υποστηρίζει πως έδρασαν απερίσκεπτα στην υιοθέτηση των μέτρων.

Ένα από τα παραδείγματα που αναφέρονται είναι η Ισπανία η οποία παρά τις δραστικές περικοπές που έγιναν, καθώς και το δημοσιονομικό έλλειμμα μειώθηκε από το 9% το 2010 μόλις στο 8,5% το 2011.

Σύμφωνα με την ILO, από την αρχή της οικονομικής κρίσης το 2008, έχουν χαθεί περίπου 50.000.000 θέσεις εργασίας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ