Μαζορέτα καλείται να πληρώσει πρόστιμο γιατί δεν πανηγύρισε υπέρ του βιαστή της - iefimerida.gr

Μαζορέτα καλείται να πληρώσει πρόστιμο γιατί δεν πανηγύρισε υπέρ του βιαστή της

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μια έφηβη Αμερικανίδα μαζορέτα, η οποία απεβλήθη από την ομάδα της επειδή αρνήθηκε να πανηγυρίσει υπέρ ενός μπασκετμπολίστα απ’ τον οποίο είχε δεχθεί σεξουαλική παρενόχληση, καλείται τώρα να πληρώσει 45.000 δολάρια επειδή έθιξε την υπόληψη του σχολείου της (!)

Το Ανώτατο δικαστήριο των Ηνωμένων Πολιτειών αρνήθηκε τη Δευτέρα να επανεξετάσει την υπόθεση. Αποφάσεις κατώτερων δικαστηρίων είχαν αποφανθεί για την υπόθεση, λέγοντας πως η κοπέλα δεν είχε δικαίωμα να αρνηθεί να πανυγηρίσει μιας και αντιπροσωπέυει το σχολείο της, οπότε θα πρέπει να υπακούει στις οδηγίες των δασκάλων της.

Η κοπέλα, της οποίας το όνομα δεν έχει δημοσιοποιηθεί, σε ηλικία 16 χρονών υποστηρίζει πως βιάστηκε από μια μεγάλη ομάδα συμμαθητών της στο Νοτιοανατολικό Τέξας, υπόθεση στην οποία είχαν γίνει και τρεις συλλήψεις μαθητών, ένας εκ των οποίων και ο επίμαχος μπασκετμπολίστας. Το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο για σεξουαλική παρενόχληση, όχι όμως και για βιασμό και έτσι επέστρεψε σύντομα στο σχολείο.

4 μήνες μετά, τον Ιανουάριο του 2009, η κοπέλα αναγκάστηκε να υποστηρίξει τις αθλητικές του επιδόσεις σε ένα αγώνα μπάσκετ στον οποίο ήταν τσιρλίντερ. Εκείνη όμως στάθηκε σιωπηλή αρνούμενη να ζητωκραυγάσει.

«Δεν ήθελα να πω το όνομά του, ούτε και να πανηγυρίσω υπέρ του, βοηθώντας τον με οποινδήποτε τρόπο» δήλωσε αργότερα σε δημοσιογράφο.

Όμως ο υπεύθυνος του σχολείου είδε τα πράγματα κάπως διαφορετικά. Την απέβαλε απ’ το σχολείο , λέγοντάς της πως δεν είχε δικαίωμα να αρνηθεί τον ρόλο της σαν τσιρλίντερ.

Η κοπέλα διάλεξε τον δρόμο της δικαιοσύνης για να υπερασπιστεί τη θέση της, με την κατάληξη της υπόθεσης να φανερώνει με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο την σοβαρότητα με την οποία η πολιτεία του Τέξας αντιμετωπίζει τον θεσμό των τσιρλίντερ.

Ο δικηγόρος της κοπέλας υποστήριξε πως η παραβιάστηκε το δικαίωμα της ελεύθερης έκφρασής της κοπέλας, όμως δυο δικαστήρια έκριναν πως απ’ τη στιγμή που η κοπέλα δέχθηκε να συμμετέχει σε ομάδα τσιρλίντερ, αυτομάτως εκπροσωπεί το σχολείο της και δεν μπορεί πλέον να εκφράζει τον εαυτό της. Η απόφαση όμως δεν σταμάτησε εκεί. Με απόφαση που εκδόθηκε αργότερα τα δικαστήρια έκριναν πως η κοπέλα με την κίνηση της να υποστηρίξει τον εαυτό της, έθιξε την τιμή και την υπόληψη του σχολείου και της επέβαλε πρόστιμο 45,000 δολαρίων!

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ