Συρία: «Τοξικό χημικό» χρησιμοποιήθηκε στην επίθεση εναντίον της πόλης Ντούμα - iefimerida.gr

Συρία: «Τοξικό χημικό» χρησιμοποιήθηκε στην επίθεση εναντίον της πόλης Ντούμα

Η επίθεση είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο δεκάδων ανθρώπων (Φωτο: ΑΡ)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ενα «τοξικό χημικό» που περιείχε χλώριο χρησιμοποιήθηκε σύμφωνα με επιθεωρητές, σε μια επίθεση τον περασμένο Απρίλιο εναντίον της συριακής πόλης Ντούμα, ενώ βρισκόταν υπό τον έλεγχο των ανταρτών και την πολιορκούσαν φιλοκυβερνητικές δυνάμεις, ανακοίνωσε σήμερα ο Οργανισμός για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων.

Η επίθεση στις 7 Απριλίου είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο δεκάδων ανθρώπων κι οδήγησε στη διεξαγωγή αεροπορικών επιδρομών εναντίον της συριακής κυβέρνησης από τη Βρετανία, τη Γαλλία και τις ΗΠΑ.

Οι πληροφορίες που συνέλεξε ο Οργανισμός για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων (ΟΑΧΟ) παρείχαν «βάσιμους λόγους ότι χρησιμοποιήθηκαν ως όπλα τοξικά χημικά την 7η Απριλίου του 2018».

«Αυτό το τοξικό χημικό περιείχε… χλώριο. Το τοξικό χημικό ήταν πιθανό μοριακό χλώριο» τονίζεται σε μια ανακοίνωση του ΟΑΧΟ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Συρία Ντούμα τοξικό χημικό ΟΑΧΟ επίθεση
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ