Η άνοδος της Χρυσής Αυγής στο επίκεντρο των ξένων ΜΜΕ - iefimerida.gr

Η άνοδος της Χρυσής Αυγής στο επίκεντρο των ξένων ΜΜΕ

Αμερική
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στη «Χρυσή Αυγή» και τη δημοτικότητά της εστιάζουν σε δημοσιεύματά τους το οικονομικό πρακτορείο Bloomberg και οι Times του Λονδίνου.

«Οι φασιστικοί χαιρετισμοί επιστρέφουν στην Ελλάδα, καθώς οι εχθροί των μεταναστών κυνηγούν ψηφοφόρους», είναι ο τίτλος ενός από τα κύρια θέματα του Bloomberg, για την άνοδο της Χρυσής Αυγής στην Ελλάδα.

«Το κόμμα είναι γνωστό για τις βίαιες συγκρούσεις του σε γειτονιές μεταναστών και για το κόκκινο και μαύρο σήμα του, που αναπαριστά μια αποδομημένη σβάστικα. Μέλη του κόμματος λένε ότι δεν πρόκειται για ναζιστικό ή φασιστικό κόμμα και απορρίπτουν κάθε σύνδεση του σήματός του με τη σβάστικα, εξηγώντας ότι πρόκειται για αρχαιοελληνικό σύμβολο. Βίντεο του επικεφαλής της Χρυσής Αυγής, Νικόλαου Μιχαλολιάκου, τον δείχνει να χαιρετά φασιστικά», αναφέρει το πρακτορείο.

Παράλληλα γίνεται λόγος για τις θέσεις της Χρυσής Αυγής, για την οποία σημειώνει ότι θέλει να κλείσει τα σύνορα για να σταματήσει την παράνομη είσοδο των μεταναστών στη χώρα και να ακυρώσει τη συμφωνία με την Τρόικα, υποστηρίζοντας παράλληλα πως οι ελληνικές τράπεζες που θα πάρουν κρατικά κεφάλαια θα πρέπει να εθνικοποιηθούν.

Επίσης το δημοσίευμα παραθέτει και γνώμες απλών πολιτών, όπου λένε τη γνώμη τους για την ενδεχόμενη είσοδο της Χυσής Αυγής στο ελληνικό κοινοβούλιο. «Θα ψηφίσω τη Χρυσή Αυγή γιατί θέλω να φύγουν όλοι οι μετανάστες» δήλωσε χαρακτηριστικά η 52χρονη Μαρία Παπαγεωργίου, η οποία έχει ζήσει όλα της τα χρόνια στην Αθήνα. «Υπάρχει υψηλό ποσοστό εγκληματικότητας, είναι μια άθλια κατάσταση. Πρέπει να φύγουν και να πάνε πίσω στις χώρες τους. Η μπορεί να τους πάρουν οι Γερμανοί.»

Στον αντίποδα βρίσκεται ο 76χρονος Θεόδωρος Κουλουμπής, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, ο οποίος χαρακτηριστικά αναφέρει «Το τελευταίο πράγμα που θέλω να δω στο ελληνικό κοινοβούλιο είναι μια ομάδα ανθρώπων οι οποίοι χαιρετάνε όπως ο Χίτλερ».

Σε ανάλογο μήκος κύμματος βρέθηκε και το δημοσίευμα των Sunday Times του Λονδίνου,το οποίο παραθέτει απόψεις πολιτών σκοπέυουν να τιμωρήσουν το πολιτικό σύστημα ψηφίζοντας τη Χρυσή Αυγή.

Σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα, οι εκλογές της 6ης Μαϊου δεν αναμένεται να λύσουν κάποιο από τα σοβαρά προβλήματα της χώρας. Αντίθετα, μια σημαντική πιθανότητα είναι μετά τις εκλογές αυτές να προκύψει χάος, το τελευταίο, δηλαδή, πράγμα που χρειάζεται η χώρα, καθώς προπαθεί να πείσει τη διεθνή κοινότητα ότι προσπαθεί., όντως, να μειώσει το «βουνό» του συσσωρευμένου χρέους.


Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ