Προστατευόμενο είδος το κοάλα - iefimerida.gr

Προστατευόμενο είδος το κοάλα

Αυστραλία
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στην κατηγορία των ειδών που χρήζουν προστασίας σε αρκετές περιοχές της Αυστραλίας εντάχθηκε σήμερα το κοάλα, καθώς η επιβίωσή του απειλείται δραματικά από την πολεοδομική ανάπτυξη, την κυκλοφορία των αυτοκινήτων, τα κατοικίδια σκυλιά και τις ασθένειες.

Οι πληθυσμοί των κοάλα στις επαρχίες της Νέας Νότιας Ουαλίας, του Κουίνσλαντ και του Αυστραλιανού Κύριου Εδάφους, χαρακτηρίστηκαν ευάλωτα είδη, και εντάχθηκαν σε κατηγορία κατώτερη των ειδών που κινδυνεύουν, σύμφωνα με τον κατάλογο της Διεθνούς Ένωσης για την Προστασία της Φύσης (UICN).

Το μικρό μαρσιποφόρο, ενδημικό αυστραλιανό είδος, είναι κατ' αρχήν θύμα της αστυφιλίας και της πολεοδομικής ανάπτυξης καθώς περιορίστηκε δραστικά το φυσικό του περιβάλλον στις πλέον πυκνοκατοικημένες περιοχές του νησιού, σύμφωνα με επίσημη έκθεση του 2011.

Ενώ τα κοάλα ήταν αρκετά εκατομμύρια πριν από την άφιξη των βρετανών εποίκων το 1788, αποτέλεσαν κύριο στόχο των κυνηγών για το πλούσιο τρίχωμά τους τη δεκαετία του 1920. Έκτοτε ο πληθυσμός τους μειώθηκε δραστικά και σήμερα εκτιμάται σε μερικές εκατοντάδες, ορισμένες μελέτες αναφέρουν ότι μόλις που ξεπερνούν τις 40.000.

«Το κοάλα είναι το σύμβολο της Αυστραλίας και έχει ξεχωριστή θέση στην πατρίδα μας», υπογράμμισε ο υπουργός Περιβάλλοντος Τόνι Μπερκ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ