Ο Χατζηδάκης απάντησε στον Μοσκοβισί: Η χώρα δεν έχει επιστρέψει στην κανονικότητα

Η χώρα δεν έχει επιστρέψει στην κανονικότητα είπε στον Πιέρ Μοσκοβισί ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κωστής Χατζηδάκης απαντώντας στα θετικά λόγια που χρησιμοποίησε ο κ. Μοσκοβισί νωρίτερα για να περιγράψει την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στην ελληνική οικονομία.

«Ξέρω ότι είστε υποστηρικτής της Ελλάδας. Γνωρίζουμε ότι θέλετε να βοηθήσετε την χώρα μας να υπερβεί την κρίση και το αναγνωρίζω παρά τις πολιτικές διαφορές μας. Στο πλαίσιο μιας ειλικρινούς συζήτησης πιστεύω ότι κάθε καλόπιστος παρατηρητής θα συμφωνούσε σε κάποιες αλήθειες.

Η σημερινή κυβέρνηση ήρθε με υποσχέσεις που δεν είχαν σχέση με την πραγματικότητα. Οι θυσίες που έκανε ο λαός επί αυτής της κυβέρνησης δεν έχουν ανταπόκριση. Η κυβέρνηση καθυστερεί ή δυσφημεί τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις. Δεν το λέω εγώ αλλά τα στοιχεία. Είμαστε πρώτοι ανάμεσα σε όλες τις χώρες ΟΟΣΑ στην αύξηση φόρων την περίοδο 2015 – 2018. Οι έμμεσοι φόροι αυξάνονται συγκριτικά περισσότερο από τους άμεσους, Οι τράπεζες έχασαν μεγάλο μέρος της χρηματιστηριακής τους αξίας λόγω χειρισμών πρώτου εξαμήνου 2015. Ευρωπαϊκό ρεκόρ στα μη εξυπηρετούμενα δάνεια.

Η κυβέρνηση πήρε συγκεκριμένες δεσμεύσεις για πρωτογενή πλεονάσματα έως 2060 και για το υπερταμείο. Αυτό μας διαφοροποιούν σε σχέση με τις άλλες χώρες ακόμα και εκείνες που πέρασαν από μνημόνια».

Ο κ. Χατζηδάκης ανέφερε ακόμα ότι «η απόφαση της ΝΔ είναι να στραφούμε αμέσως στις καλές ευρωπαϊκές προοπτικές και στόχος μας είναι να δουλέψουμε σκληρά και να εφαρμόσουμε μεταρρυθμίσεις που εκσυγχρονίσουν την ελληνική οικονομία τη δημόσια διοίκηση την υγεία την παιδεία την δικαιοσύνη. Μιλάμε για πράγματα που είχανε στην Ιρλανδία στην Πορτογαλία στην Κύπρο και κατέστησαν αυτές τις χώρες κανονικές χώρες χωρίς τις υποχρεώσεις που έχει Ελλάδα. Η Ελλάδα αξίζει κάτι καλύτερο από το σημερινό τέλμα αξίζει να εκμεταλλευτεί τις δυνατότητες της και να προχωρήσει μπροστά. Είμαστε αποφασισμένοι να την βοηθήσουμε να το κάνει αμέσως μετά τις εκλογές που θα γίνουν φέτος και όπως προκύπτει από όλες τις δημοσκοπήσεις η Νέα Δημοκρατία θα πάρει τη σκυτάλη της διακυβέρνησης της χώρας. Εμείς τον λαϊκισμό τον δοκιμάσαμε τα τελευταία 4 χρόνια και ο καθένας από εμάς βιώνει τα αποτελέσματα. Απόφασή μας είναι να στραφούμε στις καλές ευρωπαϊκές πρακτικές. Στόχος να εφαρμόσουμε μεταρρυθμίσεις που θα εκσυγχρονίσουν δημόσια διοίκηση, Υγεία, παιδεία κ.α.»

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ