Καλαφάτης σε Μοσκοβισί: Ζητούμε ένα περιθώριο ανάσας με τα πρωτογενή πλεονάσματα - iefimerida.gr

Καλαφάτης σε Μοσκοβισί: Ζητούμε ένα περιθώριο ανάσας με τα πρωτογενή πλεονάσματα

Ο Σταύρος Καλαφάτης (Φωτο: Eurokinissi)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Να μην προκαταλαμβάνει αποφάσεις της επόμενης Ευρωπαϊκής Επιτροπής για επαναδιαπραγμάτευση των πρωτογενών πλεονασμάτων, ζήτησε ο Σταύρος Καλαφάτης, αναπληρωτής τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ από τον επίτροπο Πιερ Μοσκοβισί κατά τη συζήτηση για το μέλλον της Ευρώπης στη Βουλή.

«Ακούσαμε, κ. επίτροπε ότι απαντάτε αρνητικά στο αίτημα που προβάλλει ο πρόεδρος της ΝΔ, για αναθεώρηση των δεσμεύσεων που αναλήφθηκαν ως προς τα πρωτογενή πλεονάσματα. Ακούσαμε πως δηλώσατε ότι "οι δεσμεύσεις πρέπει να γίνονται σεβαστές'' και ότι "η εκπλήρωση των στόχων για πρωτογενή πλεονάσματα δεν τίθεται σε συζήτηση''. Εάν, κ. επίτροπε, έτσι τα είπατε υπάρχει ζήτημα. Συμφωνούμε απόλυτα ότι οι δεσμεύσεις πρέπει να γίνονται σεβαστές, δεν είπαμε ποτέ ότι θα τις παραβιάσουμε. Διαφωνούμε, όμως, με το ότι δεν πρόκειται να υπάρξει συζήτηση. Διαφωνούμε διότι η Ευρώπη είναι υπόθεση διαρκούς συζήτησης. Και εμείς ζητούμε να συζητήσουμε» είπε προς τον κ. Μοσχοβισί ο Σταύρος Καλαφάτης.

«Ζητούμε, μάλιστα, όπως τόνισε πολλές φορές ο πρόεδρος του κόμματός μας, Κυριάκος Μητσοτάκης, να συζητήσουμε αφού πρώτα δείξουμε την αφοσίωσή μας στις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις. Ζητούμε να συζητήσουμε τους στόχους για τα πρωτογενή πλεονάσματα εφόσον αποδείξουμε ότι η Ελλάδα πραγματικά αλλάζει, ότι εφαρμόζουμε αναπτυξιακές μεταρρυθμίσεις, ότι κινούμαστε με υπευθυνότητα, ότι σεβόμαστε το κοινό καλό», προσέθεσε.

Ο Σταύρος Καλαφάτης τόνισε, προς τον Ευρωπαίο Επίτροπο, ότι «δεν ζητούμε μια κάποια χάρη με το ξημέρωμα της νέας κυβέρνησης». Και συνέχισε: «Ζητούμε ένα περιθώριο ανάσας για μια χώρα και να λαό που υποφέρει από μια δεκαετή κρίση. Ζητούμε μικρό περιθώριο για πιο ρεαλιστική, πιο αναπτυξιακή, πιο κοινωνική πολιτική. Δικαιούμαστε να το ζητούμε αυτό. Και είναι θετικό που ο υπουργός Οικονομικών, ο κ. Τσακαλώτος δεσμεύτηκε ότι και το κόμμα του θα στηρίξει το αίτημά μας. Εάν λοιπόν είπατε όσα ακούσαμε να μεταδίδονται τις τελευταίες μέρες ζητούμε να το ξανασκεφτείτε. Γιατί να προκαταλαμβάνετε το διάδοχό σας; Γιατί να προκαταλαμβάνετε αποφάσεις που θα ληφθούν μετά από ένα χρόνο; Γιατί να απομακρυνθείτε από την Ελλάδα, που στηρίξατε στις δύσκολες ώρες του ‘15;».


Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ