Γρίπη: Σε κρίσιμη κατάσταση 50χρονος Κρητικός, που είχε εμβολιαστεί - iefimerida.gr

Γρίπη: Σε κρίσιμη κατάσταση 50χρονος Κρητικός, που είχε εμβολιαστεί

Το Γενικό Νοσοκομείο Ρεθύμνου / Φωτογραφία: Facebook
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Νέα κρούσματα της γρίπης καταγράφονται στην Κρήτη, με πιο δύσκολη την περίπτωση ενός 50χρονου Ηρακλειώτη ο οποίος, παρότι είχε εμβολιαστεί, νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ο εν λόγω ασθενής, σύμφωνα με το neakriti.gr, νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Ρεθύμνου, εδώ και εβδομάδες, με τις εργαστηριακές εξετάσεις να φανερώνουν ότι είχε προσβληθεί από τον ιό της γρίπης Η1Ν1.

Σύμφωνα με τον Γιώργο Φραγκιαδάκη, διοικητή του Νοσοκομείου Ρεθύμνου, ο ασθενής «έφτασε στο νοσοκομείο τις 12 Φεβρουαρίου και από τότε νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας διασωληνωμένος».

Ο κ. Φραγκιαδάκης υποστήριξε ότι η κατάστασή του «είναι κρίσιμη, ωστόσο μέχρι στιγμής η ζωή του δεν διατρέχει κίνδυνο», ενώ παρατήρησε ότι είχε εμβολιαστεί για τη γρίπη, όμως αντιμετώπιζε χρόνια προβλήματα υγείας.

Ενας 6χρονος και ένας ηλικιωμένος τα άλλα δυο κρούσματα

Οπως αναφέρει το neakriti, το περασμένο Σάββατο εισήχθη στο νοσοκομείο Ρεθύμνου ένα 6χρονο παιδί, που είχε προσβληθεί από τον ίδιο ιό.

Το 6χρονο αγοράκι νοσηλεύτηκε για λίγα 24ωρα στην Παιδιατρική Κλινική και τελικά κρίθηκε ότι μπορεί να πάρει εξιτήριο.

Στο μεταξύ, στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου Αγίου Νικολάου νοσηλεύεται ένας 76χρονος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο συγκεκριμένος άνδρας δεν είχε εμβολιαστεί για τον ιό της γρίπης, παρότι νοσεί από ζαχαρώδη διαβήτη και ανήκει, επομένως, στις ομάδες υψηλού κινδύνου.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ, Θεόφιλος Ρόζενμπεργκ υποστήριξε ότι η έξαρση της γρίπης θα συνεχιστεί και τον Μάρτιο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ