Στις χειμερινές εκπτώσεις «έσβησαν» οι μικροί, κέρδισαν οι μεγάλοι του εμπορίου - iefimerida.gr

Στις χειμερινές εκπτώσεις «έσβησαν» οι μικροί, κέρδισαν οι μεγάλοι του εμπορίου

Εκπτώσεις/Φωτογραφία: Eurokinissi
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μετατόπιση του τζίρου, κατά τη διάρκεια των χειμερινών εκπτώσεων, από τους μικρότερους στους μεγαλύτερους του εμπορίου περίπου 7-8%, αλλά και μείωση του τζίρου των εμπορικών καταστημάτων που κυμαίνεται 5-10% το πρώτο δίμηνο του έτους διαπιστώνει το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιά (ΕΒΕΠ).

Τα στοιχεία αυτά αναφέρονται σε ανακοίνωση του επιμελητηρίου ενώ ο πρόεδρος του ΕΒΕΠ, Βασίλης Κορκίδης, σε δηλώσεις του σχετικά με την πορεία της οικονομίας σημείωσε ότι εξακολουθεί η πραγματική οικονομία να αντιμετωπίζει κινδύνους. Σε αυτό το πλαίσιο ανέφερε ότι η ανταγωνιστικότητα είναι επισφαλής, ότι παρατηρείται κόπωση στις μεταρρυθμίσεις, ενώ πρόσθεσε ότι οι επικείμενες εκλογές ενδέχεται να προκαλέσουν καθυστερήσεις σε τομείς όπως οι επενδύσεις, οι ιδιωτικοποιήσεις και η λειτουργία δημοσίων υπηρεσιών.

Τέλος, δήλωσε πως, τα υπερπλεονάσματα δημιουργούν «υποανάπτυξη», ενώ η παρατεταμένη προεκλογική περίοδος δημιουργεί αβεβαιότητα στο οικονομικό περιβάλλον και διαμορφώνει μικτές τάσεις στις μελλοντικές επιχειρηματικές προσδοκίες.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ