Polestar 2: To πρώτο ηλεκτρικό μοντέλο της Volvo - iefimerida.gr

Polestar 2: To πρώτο ηλεκτρικό μοντέλο της Volvo

Polestar 2: To πρώτο ηλεκτρικό μοντέλο της Volvo
Κώστας Φούζας

Το ανεξάρτητο brand της Volvo με αντικείμενο τα ηλεκτρικά οχήματα, Polestar, μας παρουσιάζει το πρώτο μοντέλο παραγωγής που θα δούμε στους ευρωπαϊκούς δρόμους.

Το Polestar 2 είναι ένα αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο, με fastback σχεδιαστικές γραμμές, το οποίο θα προσπαθήσει να σταθεί απέναντι στο Tesla Μοdel 3. Η τιμή του στη γερμανική αγορά θα ξεκινά από τα 39.900 ευρώ και θα φτάνει τα 60.000 ευρώ για τις κορυφαίες εκδόσεις του (στην αρχή θα είναι διαθέσιμο μόνο για online παραγγελίες).

Σε τεχνικό επίπεδο βασίζεται στην πλατφόρμα Compact Modular Architecture (CMA) της Volvo και χρησιμοποιεί δύο ηλεκτρικούς κινητήρες και μια μπαταρία χωρητικότητας 78 kWh2 που του δίνει αυτονομία 500 χλμ. Η μπαταρία 27 στοιχείων είναι ενσωματωμένη στο πάτωμα και συμβάλλει στην ακαμψία του πλαισίου. Επίσης βελτιώνει τα επίπεδα θορύβου, κραδασμών και σκληρότητας (NVH) του αυτοκινήτου. Χαρακτηριστικό είναι πως με αυτήν τη δομή ο θόρυβος από την κύλιση, έχει μειωθεί κατά 3,7 dB σε σύγκριση με ένα παραδοσιακό πλαίσιο.

Ο ηλεκτρικός κινητήρας του Polestar 2 παράγει 300 kW (408 ίππους) και 660 Nm ροπής. Αυτό μεταφράζεται σε χρόνο επιτάχυνσης 0-100 χλμ /ώρα σε λιγότερο από 5 δευτερόλεπτα. Τέλος, να σημειώσουμε πως το σύστημα infontainment του ηλεκτρικού μοντέλου έχει λειτουργικό σύστημα Android υποστηρίζοντας μια πλειάδα εφαρμογών.

Polestar 2: To πρώτο ηλεκτρικό μοντέλο της Volvo | iefimerida.gr 0
Polestar 2: To πρώτο ηλεκτρικό μοντέλο της Volvo | iefimerida.gr 1
Polestar 2: To πρώτο ηλεκτρικό μοντέλο της Volvo | iefimerida.gr 2
Polestar 2: To πρώτο ηλεκτρικό μοντέλο της Volvo | iefimerida.gr 3
Polestar 2: To πρώτο ηλεκτρικό μοντέλο της Volvo | iefimerida.gr 4
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Polestar 2 ηλεκτρικό μοντέλο Volvo
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ