Διαμαρτυρία κατά της συμμετοχής της ΣΤΑΣΥ στην κατασκευή τραμ στην Ιερουσαλήμ [εικόνες]

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στη συμμετοχή της ΣΤΑΣΥ στην κατασκευή και λειτουργία γραμμής Τραμ στην Ιερουσαλήμ του Ισραήλ, πραγματοποιούν αυτήν την ώρα μέλη της πρωτοβουλίας εργαζομένων στις συγκοινωνίες Ταξικό Μέτωπο, έξω από τα γραφεία του Οργανισμού στην οδό Αθηνάς.

«Η είδηση ότι το ελληνικό κράτος συνεργάζεται στενά με το ισραηλινό, δεν μας εκπλήσσει... Μέρος αυτής της στρατηγικής συνεργασίας είναι και η συμμετοχή της ΣΤΑΣΥ σε κοινοπρακτικό σχήμα το οποίο διεκδικεί τη χρηματοδότηση, κατασκευή, λειτουργία και συντήρηση της 'Green Line' Light Rail Track για την πόλη της Ιερουσαλήμ. Η οργανωμένη στήριξη από την ελληνική κυβέρνηση φαίνεται από τις δηλώσεις κυβερνητικών εκπροσώπων και την παρουσία υψηλόβαθμων στελεχών του υπουργείων μεταφορών σε μια σειρά συναντήσεων», σημειώνουν τα μέλη του Ταξικού Μετώπου.

Όπως εξηγούν, μάλιστα, η συνεργασία Ελλάδας - Ισραήλ στον τομέα των μεταφορών έρχεται την ίδια περίοδο που ο υπουργός Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης, απειλούσε με απολύσεις συναδέλφους τους που διαμαρτύρονταν για τα προβλήματα που αντιμετώπιζαν εξαιτίας της εφαρμογής του ηλεκτρονικού εισιτηρίου:

«Επισκέπτεται, συζητά και συνεργάζεται με το Ισραηλινό κράτος για το πώς θα εξυπηρετήσει τους παράνομους ισραηλινούς εποίκους και τον διωγμό των Παλαιστινίων από τα εδάφη που κατοικούν. Έχοντας εμπειρία και τεχνογνωσία όσον αφορά την εφαρμογή συστημάτων ελέγχου και αποκλεισμού μπορούσε να συνομιλεί επί ίσοις όροις με τους ισραηλινούς ομολόγους του».

Οι συγκεντρωμένοι ανήρτησαν πανό κατά της συμμετοχής της ΣΤΑΣΥ στο έργο, πέταξαν τρικάκια και μοίρασαν ενημερωτικό υλικό στους περαστικούς, ενώ έξω από τα γραφεία του Οργανισμού έχουν παραταχθεί ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ