ΠΟΕΔΗΝ: Η κυβέρνηση βάζει ταφόπλακα στη Δημόσια Υγεία [έγγραφο] - iefimerida.gr

ΠΟΕΔΗΝ: Η κυβέρνηση βάζει ταφόπλακα στη Δημόσια Υγεία [έγγραφο]

Εικόνα αρχείου / Φωτογραφία: EUROKINISSI
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για μίζερο μέλλον και «ταφόπλακα στη Δημόσια Υγεία έως το 2023» που βάζει η κυβέρνηση με το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα που καταρτίζει, κάνει λόγο η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).

Η ΠΟΕΔΗΝ, που νωρίτερα πραγματοποίησε μια ιδιόμορφη συγκέντρωση μπροστά στη Βουλή, υποστηρίζει ότι ενώ «η κυβέρνηση λέει ότι βγήκαμε από τα μνημόνια» και πως «οι Δημόσιες δαπάνες Υγείας σε ορίζοντα τριετίας θα συγκλίνουν με το μέσο όρο της Ευρώπης», η πραγματικότητα είναι διαφορετική.

Συγκεκριμένα αναφέρει ότι «ο μέσος όρος της Ευρώπης είναι 7,5% του ΑΕΠ και στη χώρα μας τώρα είναι 5% του ΑΕΠ. Λέει (σ.σ. η κυβέρνηση) ότι θα προσλάβει χιλιάδες υπαλλήλους. Πως θα συμβούν όλα αυτά; Το Υπουργείο Οικονομικών - Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, απέστειλε επείγουσες προτάσεις – οδηγίες στα Υπουργεία για την κατάρτιση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2020-2023».

Βάσει αυτών των οδηγιών, τίθενται ανώτατα όρια δαπανών για όλη την περίοδο στο κάθε Υπουργείο.

Για το υπουργείο Υγείας, σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, η παράγραφος 2.4 προβλέπει τα εξής:

ΠΟΕΔΗΝ: Η κυβέρνηση βάζει ταφόπλακα στη Δημόσια Υγεία [έγγραφο] | iefimerida.gr 0

Ερμηνεύοντας τα ανώτατα όρια που τίθενται, η ΠΟΕΔΗΝ εκτιμά ότι «το προσωπικό θα παραμείνει ίδιο και λιγότερο αφού δεν προβλέπεται μισθολογική ωρίμανση. Μισθοί ίδιοι. Παρά τις αποφάσεις των Δικαστηρίων δεν θα χορηγηθούν τα Επιδόματα δώρων και εορτών στο μισθό και αναδρομικά».

«Η Κυβέρνηση βάζει ταφόπλακα στη Δημόσια Υγεία έως το 2023 με το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα που καταρτίζει. Αντιμετωπίζει τη Δημόσια υγείας ως «αγελάδα» για «να αρμέγει» τα Πρωτογενή Πλεονάσματα. Το σχέδιο της Κυβέρνησης δεν θα περάσει».

Οι προβλέψεις για την κατάρτιση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος:

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ