Λίφτινγκ στον Οίκο Sotheby's στη Νέα Υόρκη με 40 νέες γκαλερί [εικόνες] - iefimerida.gr

Λίφτινγκ στον Οίκο Sotheby's στη Νέα Υόρκη με 40 νέες γκαλερί [εικόνες]

Sotheby’s
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Οίκος Sotheby’s στη Νεα Υόρκη ανακαινίζεται και στις 3 Μαΐου θα παρουσιάσει μια μεγάλη επέκταση των γκαλερί του στην Νέα Υόρκη.

Γκαλερί σχεδιασμένες σε συνεργασία με τον Shohei Shigematsu και την διεθνούς φήμης αρχιτεκτονική εταιρία OMA New York.

Ο επανασχεδιασμός του κτηρίου περιλαμβάνει νέες μεγάλες αίθουσες που θα καταστήσουν τα κεντρικά του Sotheby's στην Νέα Υόρκη ως τον πρώτο εμπορικό χώρο στον κόσμο που θα προβάλει μεταξύ άλλων έργα τέχνης και πολύτιμα αντικείμενα που διατίθενται προς απόκτηση.

O νέος χώρος θα περιέχει 40 γκαλερί. Η υψηλότερη γκαλερί έχει ύψος πάνω από 20 πόδια, ενώ ο χώρος της μικρότερης γκαλερί είναι 350 τετραγωνικά πόδια

Η επέκταση των νέων γκαλερί του Οίκου Sotheby’s θα φτάσει τα 90.000 τετραγωνικά πόδια -το ισοδύναμο δύο στρεμμάτων- από τα ήδη υπάρχοντα 67.000 πόδια, ενώ οι τελευταίες εγκαινιαστούν τον ερχόμενο Μάιο για να παρουσιάσουν τις εκθέσεις και τις δημοπρασίες οι οποίες θα είναι αφιερωμένες στην Ιμπρεσιονιστική και Σύγχρονη Τέχνη.

Ο νέος χώρος θα περιέχει 40 γκαλερί διαφόρων μεγεθών που θα διανέμονται σε τέσσερα πλήρως μετασχηματισμένα πατώματα ενώ οι νέες εγκαταστάσεις θα ανταγωνίζονται παγκοσμίως μεγάλα μουσεία στο εύρος, την κλίμακα, την ποιότητα και την ευελιξία.

Οι νέες αίθουσες του Οίκου Sotheby’s σχεδιάστηκαν για να παρέχουν έναν ιδανικό χώρο έκθεσης για όλες τις ανάγκες από μεμονωμένα αντικείμενα έως και εκτεταμένες συλλογές, οι οποίες θα μπορούν να φιλοξενήσουν έργα τέχνης οποιασδήποτε κλίμακας.
Για παράδειγμα, η υψηλότερη γκαλερί έχει ύψος πάνω από 20 πόδια, ενώ ο χώρος της μικρότερης γκαλερί είναι 350 τετραγωνικά πόδια.

Μεταξύ άλλων οι νέοι δημόσιοι εκθεσιακοί χώροι θα περιλαμβάνουν:

  • Τρεις διώροφους χώρους που μπορούν να φιλοξενήσουν έργα μεγάλης κλίμακας.
  • Την Grand Gallery, ένας χώρος μήκους 150 ποδιών ιδανικός για την παρουσίαση μεγάλων συλλογών.
  • Την Octagon Gallery, έναν χώρο που μοιάζει με ναό, ιδανικός για επιδείξεις ζωγραφικής, κοσμημάτων, ρολογιών και άλλων αντικειμένων μεγάλης κλίμακας,.
  • Τα Enfilade Galleries, μια σουίτα τεσσάρων διαδοχικών χώρων των οποίων οι είσοδοι θα ευθυγραμμίζονται δίνοντας τους έτσι μια εκπληκτική προοπτική.
  • Αρκετές εγχώριες γκαλερί ιδανικές για έπιπλα, έργα τέχνης και συλλογές.
  • Μια σειρά από γκαλερί σε σχήμα L για έργα μικρής κλίμακας.
  • Εννέα γκαλερί για ιδιωτικές πωλήσεις με γνώμονα την διακριτικότητα των αγοραστών.
  • Και δύο νέους ευέλικτους χώρους όπου θα τελούνται οι δημοπρασίες.

Κατά την είσοδο τους, οι επισκέπτες του Οίκου Sotheby's θα συναντούν μια 2x4 υπερσύγχρονη ψηφιακή σήμανση και μια νέα γκαλερί διπλού ύψους που θα μπορεί να φιλοξενήσει εκθέσεις καθώς και δημοπρασίες.

Ο Οίκος Sotheby’s στη Νεα Υόρκη ανακαινίζεται και στις 3 Μαΐου θα παρουσιάσει μια μεγάλη επέκταση των γκαλερί του στην Νέα Υόρκη. «Η φιλοδοξία μας είναι να επαναπροσδιορίσουμε πλήρως την εμπειρία του πελάτη στο κτίριο μας - από την άφιξή στο λόμπι μας, τη διαδρομή που ακολουθεί για να δει μια έκθεση μέχρι και την συμμετοχή του σε μια δημοπρασία»

Το νέο cafe bar Sant Ambroeus θα ανοίξει δίπλα σε έναν ειδικό χώρο για τη συλλογή των αντικειμένων από τους αγοραστές, ενώ ο χώρος συλλογής θα πλαισιώνεται από ένα κατάστημα συλλεκτικών κρασιών του Sotheby's που θα συμπληρώνει την εμπειρία του επισκέπτη στο lobby του νέου κτηρίου.

Ο Tad Smith, CEO του Οίκου Sotheby’s, δήλωσε σχετικά: «Η φιλοδοξία μας είναι να επαναπροσδιορίσουμε πλήρως την εμπειρία του πελάτη στο κτίριο μας - από την άφιξή στο λόμπι μας, τη διαδρομή που ακολουθεί για να δει μια έκθεση μέχρι και την συμμετοχή του σε μια δημοπρασία. Είμαστε ενθουσιασμένοι με τον τρόπο με τον οποίο οι Shohei Shigematsu και η OMA New York έχουν εντρυφήσει το όραμά μας, η κατεύθυνσή δείχνει έναν δυναμικό χώρο που θα μπορεί να εξυπηρετεί τους πελάτες μας αναπτύσσοντας ταυτόχρονα μαζί με τον Οίκο και την αγορά τέχνης».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ