Κυπριακή ΑΟΖ: Σήμερα οι ανακοινώσεις της ExxonMobil για το οικόπεδο 10 - iefimerida.gr

Κυπριακή ΑΟΖ: Σήμερα οι ανακοινώσεις της ExxonMobil για το οικόπεδο 10

Κυπριακή ΑΟΖ/Φωτογραφία: Eurokinissi
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τα αποτελέσματα της ερευνητικής γεώτρησης στο τεμάχιο 10 της κυπριακής ΑΟΖ θα ανακοινώσουν, σήμερα νωρίς το απόγευμα, ο υπουργός Εμπορίου της Κύπρου Γιώργος Λακκοτρύπης και ο αντιπρόεδρος της ExxonMobil Τρίσταν Ασπρέι.

Προηγουμένως, θα ενημερωθούν ο Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης και οι αρχηγοί των κοινοβουλευτικών κομμάτων.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, στις αρχές Ιανουαρίου, το Υπουργείο Ενέργειας είχε ανακοινώσει την ολοκλήρωση των εργασιών γεώτρησης στον στόχο "Δελφύνη" και ότι το γεωτρύπανο θα συνέχιζε τις εργασίες του στον στόχο "Γλαύκος" στο ίδιο τεμάχιο.

Σύμφωνα με το ΡΙΚ, στο τεμάχιο 10 εντοπίστηκε δομή πετρωμάτων ανάλογη με εκείνη του αιγυπτιακού κοιτάσματος Ζor και ανάλογη μορφολογία. Το κοίτασμα είναι σε καλό βάθος, το φυσικό αέριο εμπορικά εκμεταλλεύσιμο και οι γενικότερες συνθήκες φαίνεται να ευνοούν την εξόρυξή του.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, αυτά διαπιστώνουν οι έρευνες της κοινοπραξίας ΕxxonMobil - Qatar Petroleum στην κυπριακή ΑΟΖ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ