Η έκθεση του Banksy στην Τεχνόπολη είναι μία διαδραστική εμπειρία [εικόνες] - iefimerida.gr

Η έκθεση του Banksy στην Τεχνόπολη είναι μία διαδραστική εμπειρία [εικόνες]

Banksy στην Τεχνόπολη
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μια έκθεση αφιερωμένη στον δημοφιλέστερο street artist της σύγχρονης εποχής, του Banksy, στήθηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα στους χώρους της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων.

Τα εμβληματικά έργα του σημαντικότερου ίσως καλλιτέχνη της εποχής μας, που έχουν τραβήξει το ενδιαφέρον σε διάφορα σημεία του πλανήτη, συγκεντρώνονται και «ζωντανεύουν» στο χώρο της Τεχνόπολης.

Μια διαδραστική εμπειρία που έζησαν όσοι βρέθηκαν την Τετάρτη το βράδυ στα εγκαίνια της έκθεσης και θα διαρκέσει έως 26 Μαρτίου.

Τα έργα και τα μηνύματα του Banksy «ζωντανεύουν» καθώς οι τοίχοι της Τεχνόπολης ντύνονται με τα κορυφαία δείγματα της street art της εποχής μας

Μέσα από τα γκραφίτι του συστήθηκε στο παγκόσμιο κοινό ως η πλέον προκλητική περσόνα του 21ου αιώνα, ενώ κατάφερε να διατηρήσει την ανωνυμία του στην εποχή όπου όλα έχουν ονοματεπώνυμο. Ο Βanksy ζωγράφισε τοίχους από την Παλαιστίνη έως και τη Νέα Ορλεάνη, ενώ η ιδιόρρυθμη τέχνη του φιγουράρει στις γκαλερί όλου του πλανήτη, πέραν των δρόμων του Λονδίνου όπου και δημιούργησε το μύθο του.

Εργα του καλλιτέχνη κατάφερε να διατηρήσει την ανωνυμία του στην εποχή όπου όλα έχουν ονοματεπώνυμο

Εχει χαρακτηριστεί προβοκάτορας, ιδιοφυής, ακτιβιστής, σκηνοθέτης, βάνδαλος, σφοδρός πολέμιος του καπιταλισμού και του υπέρ-καταναλωτισμού, μα πάνω από όλα είναι καλλιτέχνης του δρόμου, που τράβηξε αμέσως με τα μοναδικής αισθητικής και κριτικής ματιάς γκράφιτί του τα μάτια της κοινής γνώμης και των κριτικών τέχνης πάνω του.

Οι τελευταίοι μαζί με τους δημοσιογράφους αφού επιδόθηκαν σε ένα ανελέητο κυνήγι προσπαθειών, ώστε να αποκαλύψουν την πραγματική του ταυτότητα, σύντομα αντιλήφθησαν πως πρόκειται για τον πλέον ενδιαφέροντα καλλιτέχνη/ icon της ποπ κουλτούρας από την περίπτωση του Άντυ Γουόρχολ.

Ο καλλιτέχνης που μέσα από τα εργα του θίγει τον ρατσισμό, τον καπιταλισμό, την αστυνόμευση

Τα έργα και τα μηνύματα του Banksy «ζωντανεύουν» καθώς οι τοίχοι της Τεχνόπολης ντύνονται με τα κορυφαία δείγματα της street art της εποχής μας, σε ένα urban περιβάλλον με διαδραστικά στοιχεία, που περιμένει τους επισκέπτες της έκθεσης να φωτογραφηθούν και να γίνουν κομμάτι του σύμπαντος του επαναστάτη δημιουργού.

Μεσα από τα εργα του θίγει τα κακώς κείμενα του δυτικού καπιταλιστικού κόσμου που επιτάσσει υπερκατανάλωση αγαθών, παρακολούθηση επί 24ώρου βάσεως ανθρώπων και κινήσεων, υπέρ-αστυνόμευση και άσκοπη χρήση βίας σε οποιονδήποτε αντιφρονούντα. Μιλώντας με στένσιλ και εικόνες ελκυστικά δυστοπικές, δε σταμάτησε ποτέ να υπερασπίζεται την αξία της ανωνυμίας σε μια εποχή που όλοι και όλα καταγράφονται.

Η εκθεση θα διαρκέσει έως 26 Μαρτίου

Όλα τα κέρδη της έκθεσης θα διατεθούν προς ενίσχυση του έργου της Διεθνούς Αμνηστίας.

Τα εμβληματικά έργα του σημαντικότερου ίσως καλλιτέχνη της εποχής μας που έχουν τραβήξει το ενδιαφέρον σε διάφορα σημεία του πλανήτη, συγκεντρώνονται και «ζωντανεύουν» στο χώρο της Τεχνόπολης

Την έκθεση διοργανώνει η People Entertainment Group (27/2-26/3).

Από 27 Φεβρουαρίου εως 26 Μαρτίου
Μέρος: Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων

Ημέρες και ώρες λειτουργίας:
Δευτέρα: 13:30 – 23:00
Τρίτη: 13:30 – 23:00
Τετάρτη: 13:30 – 23:00
Πέμπτη: 13:30 – 23:00
Παρασκευή: 13:30 – 23:00
Σάββατο: 10:00 – 23:00
Κυριακή: 10:00 – 23:00

Η έκθεση του Banksy στην Τεχνόπολη είναι μία διαδραστική εμπειρία [εικόνες]  | iefimerida.gr 5
Η έκθεση του Banksy στην Τεχνόπολη είναι μία διαδραστική εμπειρία [εικόνες]  | iefimerida.gr 6
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ banksy Τεχνόπολη Δήμος Αθηναίων street artist
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ