Προστασία α’ κατοικίας -Κίνητρα, αλλά και πλειστηριασμοί εξπρές - iefimerida.gr

Προστασία α’ κατοικίας -Κίνητρα, αλλά και πλειστηριασμοί εξπρές

Ακίνητα στην Αθήνα / Φωτογραφία: Eurokinissi
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πλειστηριασμούς εξπρές θα περιλαμβάνει ο νόμος για την προστασία της πρώτης κατοικίας για τους δανειολήπτες που θα επιλεγούν για προστασία αλλά δεν είναι συνεπείς με τις υποχρεώσεις προς τις τράπεζες.

Σύμφωνα με πληροφορίες στην περίπτωση που κάποιος αθετήσει την συμφωνία στο πλαίσιο του νέου νόμου τότε αυτόματα θα ενεργοποιούνται διαδικασίες πλειστηριασμού. Η αυτόματη ενεργοποίηση πλειστηριασμών αποτελεί δικλείδα ασφαλείας ώστε το νέο πλαίσιο να μην μετατραπεί σε νόμο Κατσέλη.

Παράλληλα ο νέος νόμος προσφέρει ισχυρά κίνητρα για τα νοικοκυριά που αντιμετωπίζουν μεγάλα οικονομικά προβλήματα, μεταξύ αυτών και κούρεμα οφειλής, προσφέροντας ουσιαστική βοήθεια στις αδύναμες κοινωνικές ομάδες. Διαβάστε αναλυτικά στο economistas.gr σε ποιες περιπτώσεις οι τράπεζες θα προχωρούν σε πλειστηριασμούς εξπρές.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ